MENÜ

FIA Dünya Rallikross Şampiyonası için inşa edilen pist açıldı

Dünyanın en heyecanlı motorsporları organizasyonlarından biri olan, FIA Dünya Rallikross Şampiyonası'nın 11. ayağı, 11 – 12 Ekim 2014 tarihleri arasında Türkiye'de ilk defa Intercity İstanbul Park'ta takipçileri ile buluşacak.

FIA Dünya Rallikross Şampiyonası için inşa edilen pist açıldı

Bugün Intercity İstanbul Park’ta, Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak’ın ev sahipliğinde, TOSFED Başkanı Metin Çeker ve Avitas Motorsporları Direktörü Halid Avdagiç’in konuşmacı olarak katıldığı bir basın toplantısı düzenlendi.

Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak, yaptığı açıklamada ‘Dünya Rallikross Şampiyonası için özel olarak tasarladığımız pist, %60 asfalt, %40 toprak zeminden oluşmaktadır. Ana pistin start-finish düzlüğü, 12, 13 ve 14. virajlarını, paddok alanının bir kısmını içermektedir. 600 kamyon toprağın, 4 kat zemin silindir ile sıkıştırılarak yapılan pistin uzunluğu 1.4 km, genişliği ise 10 metredir. Buna ek olarak pist üzerinde Rallycross parkurlarının vazgeçilmezi olan zıplama rampalarından da iki tane bulunmaktadır.

Toplam 12 ayaktan oluşan yarışta Indianapolis 500 yarışını ve Formula 1 dünya şampiyonasını kazanan tek aktif yarış pilotu olan efsane Jacques Villeneuve, sürüş tarzı ve eğlenceli stili yüzünden hayranları tarafından ‘Hollywood’ olarak isimlendirilen Dünya Ralli Şampiyonu Petter Solberg ve bugüne kadar hayata geçirdiği altı Gymkhana filmi ile motorsporları fenomeni olan Ken Block’u, 11-12 Ekim tarihleri arasında Intercity İstanbul Park’ta Türk seyiricisi ile buluşturmak için tüm hazırlıklarımızı tamamladık.

Aynı zamanda FIA Dünya Rallikross Şampiyonası’nda , tamamen Türk yapımı araçlardan oluşan RX Lites kategorisinde yarışan ilk ve tek Türk pilot Yiğit Timur ise ilk defa Türk seyircisinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor” diye sözlerine devam etti.

Açılışa katılan Galatasaraylı eski futbolcu Hakan Ünsal da pistin açılışında Türk pilot Yiğit Timur ile piste çıkarak test sürüşü gerçekleştirdi.

Haber ve fotoğraf: Maşide Eker

Haberin Devamı
YORUM YAZ