MENÜ

Buraya kadarmış: 73-61

Avustralya'yı son saniye üçlüğüyle yıkan 12 Dev Adamımız bu kez Litvanya'ya diş geçiremedi. 18'de 3 üçlük isabetiyle oynayan ve farkın açıldığı anlarda geri dönüş yapamayan Milliler, rakibine 73-61 yenildi, Dünya Kupası'na çeyrek finalde veda etti

Buraya kadarmış: 73-61

Türkiye, Dünya Kupası’nda Yeni Zelanda, Finlandiya ve Avustralya gibi bizi ileriye taşıyan maçları hep son dakikalardaki mucizevi geri dönüşler, kritik son saniye üçlükleriyle kazanmıştı. Ancak bu kez çeyrek finalde karşılaştığı Litvanya önünde aynı şeyi yapamadı. Aslında 12 Dev Adamımız, daha hazırlık döneminde herkesin bildiği, zayıf noktası olan dış şutuyla vuruldu. Turnuva boyunca, en kötü üçlük yüzdesini Litvanya maçında ortaya koyan Millilerimiz, (18’de 3) yüzde 17’de kalınca, savunmasına, tempolu ritmine rağmen, farkı yediği anlarda geri dönüş yapamadı ve basketbol ekolü rakibine 73-61 yenilerek, Dünya Kupası veda etti. Millerimiz maça müthiş başladı, savunma sertliği harikaydı. Pota altında Ömer hasta olmasına rağmen Gönlüm’le birlikte skor üretti, ilk çeyreği 18-13 önde geçti.

Savunma ve dengesiz şut

İkinci çeyreğin başında da iyiydik, ne zamanki rakibin savunmasından dolayı pota altında zorlanıp, şut arayışına girdik ve hücumdan boş döndük. Litvanya bunu Lavrinovic’in 3’lükleriyle değerlendirdi devreyi 33-28 galip kapattı. İkinci yarıda Milliler pota altında Ömer’le dengeyi 35-35 getirdi. Ancak bu kısa sürdü. Litvanya’nın sert savunması, Milliler’in yine dengesiz şut atmaya zorladı. Tabii isabet gelmeyince, sonuç da değişmedi. Bir de Litvanya benchten müthiş katkı alırken Türkiye ise, 0’da kalınca son bölüme 47-44 mağlup girdi. İsabetsiz şutlarına 4. çeyrekte de devam eden Milliler, bitimen 4 dakika kala 62-51 geriye düştü. Litvanya top kayıpları yaptı ancak kötü hücum eden Devler bunu değerlendiremedi ve yenilgi kaçınılmaz oldu.

Devler bugün dönüyor

12 Dev Adam, Dünya Kupası'nda Litvanya'ya yenilip elendikten sonra bugün Türkiye'ye dönecek. Barcelona'dan, İstanbul'a gelecek Ay-Yıldızlılar, daha sonra kulüp takımlarının kamplarına katılacak.

12 sayısı yetmedi


Oyun kurucumuz Ender Arslan, Litvanya potasına 12 sayı bırakmasına rağmen, mağlubiyetin önüne geçemedi, büyük üzüntü yaşadı. Takımın kötü bir üçlük yüzdesi yakaladığı maçta Ender de 6'da 2 üçlükle mücadele etti.

Ömer Aşık serumla oynadı


Ağır bir gribal enfeksiyona yakalanan Ömer Aşık, Litvanya maçına serumla çıktı. Burnundan nefes almakta zorlanan ve zaman zaman kenara alınarak, müdahale edilen Aşık'ın (11 sayı, 10 ribaunt) double-double'lık performansı zafere yetmedi.

Ömer Onan da maçı izledi


Formasını emekliye ayıran, Milli Takım ve Fenerbahçe'nin önemli basketbolcularından Ömer Onan da kritik Litvanya maçını takip edenler arasınyadı.

Hatice Yücel

Haberin Devamı
YORUM YAZ