MENÜ

Bu adamlara dikkat!

Milli ara bitiyor, Süper Lig kaldığı yerden devam ediyor. 4 büyük transferleri şova hazırlanıyor. Ancak Anadolu'da da birbirinden kaliteli isimler parıldıyor. Sezona damga vurması beklenen futbolcuları FANATİK mercek altına alıyor.

Bu adamlara dikkat!

Muhammet Demir (Gaziantepspor): Türk futboluna damga vurması beklenen forvetlerden. Şu ana kadar 3 büyüklere gelmemesini nedeni yaşadığı sakatlıklardı. İlk maçında 2 kez ağları sarstı. Daha 22 yaşında. U21 milli Takımı’nın en önemli silahı. Eğer bu şekilde devam ederse A Milliler’in de gol umudu olabilir. Fizik gücü ve öldürücü vuruşları onu diğerlerinden bir adım öne çıkarıyor.

Rogelio Funes Mori (Eskişehirspor): Erturğul Sağlam, Battalla’dan sonra bir daha aradığı 10 numarayı bulamamıştı. Geçen sezon Jorquera iş yapmayınca, Benfica’dan Funes Mori kiralandı. 23 yaşındaki oyuncu, başarıya aç bir isim. Her iki ayağını da iyi kullanıyor. Hazırlık maçlarında adından söz ettirmişti. Attığı 5 golle kampların en skoreriydi. Lige de asistle başladı. Sürekli gezen, rakibi rahatsız eden bir tekniğe sahip. Ani şutları ve akıl dolu paslarıyla Es Es’in önemli silahlarından biri olacağı kesin.

Saidi Ntibazonkiza (Akhisar Belediyespor): 250 bin Euro’ya kadroya katılan Niasse’yi 5.5 milyon Euro’ya Lokomotiv Moskova’ya satan Akhisar, boşluğunu Saidi Ntibazonkiza’yla doldurdu. Hücum hattının her bölümünde oynayabiliyor. Asıl yeri sol açık. İlk maçta 1 gol 1 asistle yıldızlaştı. Gerçek bir ara pası ustası. 27 yaşındaki oyuncu sezona damga vurması muhtemel isimlerden. Asist kralı olursa kimse şaşırmasın.

Ömer Ali Şahiner (Torku Konyaspor): Konyaspor, iki sezon önce Play-Off şampiyonu olup Süper Lig’e yükselirken 31 maçta 2 gol 5 asistlik performansıyla dikkat çekmişti. 22 yaşındaki oyuncu, Mesut Bakkal’ın da gözdesiydi. Geçen sezon da 27 maça çıktı. Altyaş milli takımlarını takip edenler onu zaten iyi biliyor. Ama Ömer Ali Şahiner’in asıl patlamayı bu sezon yapması bekleniyor. Transfer döneminde adının Beşiktaş’la anılması motivasyonunu artırdı. Eskişehir maçının yıldızıydı. Potansiyeli yüksek isimlerden.

Hikmet Balioğlu (Gençlerbirliği): PTT 1. Lig’de son iki sezonda Manisaspor’daki performansı kendisini ispatlamak için yetti. Trabzon ve Fenerbahçe’yle ismi anıldı, gelecek vaad eden ne kadar genç varsa toplayan İlhan Cavcav onu da kimseye kaptırmadı. Riske girmeyen, hata yüzdesi çok düşük bir stoper. 1.88 boyunda ve hava ttoplarında forvetlere şans tanımıyor. Eksiği, oyun kurma konusunda. Süper Lig’de bunu da geliştirirse aranan stoperlerden biri olur mutlaka.

Ozan Tufan (Bursaspor): Her oyuncunun kariyerinde bir dönüm noktası vardır. Ozan Tufan için de Daum’un ayrılması, yerine İrfan Buz’un gelmesi futbol hayatında kırılma anıdır. Sezonun son bölümünde bulduğu şansı çok iyi değerlendirdi. Fatih Terim’in dahi gözdesi haline geldi. Çok yönlü bir oyuncu. Sağ bek, stoper ve orta sahada görev yapabiliyor. Mücadeleci yapısı, şutları ve bitmek tükenmek bilmeyen enerjisiyle hem Bursaspor’un hem de Milli Takımı’n vazgeçilmezleri arasına adını yazdırabilecek kapasiteye sahip.

Oğulcan Çağlayan (Gaziantepspor): Süper Lig’in en genç forveti... 1996 doğumlu Oğulcan, Gaziantepspor’un da gelecek vaadeden golcüsü. Uzun boyuna rağmen, bileklerine hakimiyeti, hırsı ve bitiriciliğiyle dikkat çekiyor. Gençleri seven Okan Buruk, onun en büyük şansı. Gençleşen Güneydoğu ekibinde çok fazla şans bulacak. Yerli oyuncuların değerinin her geçen gün arttığı Süper Lig’de, “Artık yerli forvet yetişmiyor” tezini çürütebilecek kumaşa sahip. Daha fazla güçlenmeli.

Necati Albayrak

Haberin Devamı
YORUM YAZ