MENÜ

Haddadi, milli takımını seçti

Fas ve İspanya vatandaşlığı bulunan Barcelona'nın genç yeteneği Munir el-Haddadi, milli takım tercihini İspanya'dan yana kullanarak "rüyasını gerçekleştirdiğini" söyledi.

Haddadi, milli takımını seçti

2016 UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası (Euro 2016) elemelerinde İspanya’nın Makedonya’yı 5-1 yendiği maçın son 23 dakikasında forma giyen ve başarılı bir performans sergileyen 19 yaşındaki futbolcu, milli takım tercihi konusundaki tartışmalara da son noktayı koydu.

Barcelona’nın altyapısında yetişmesinin ardından sezon başında A Takımı’na alınarak ilk maçında fileleri havalandıran genç yetenek, ülke basınına yaptığı açıklamada, "İspanya Milli Takımı’nda forma giyerek çocukluk rüyalarım gerçekleşti. Her şeyin çok hızlı geliştiğinin farkındayım ama sakinliğimi koruyarak çalışmalarıma devam etmeye çalışıyorum" dedi.

Milli takım seçimi yaparken hiç şüpheye düşmediğini belirten Haddadi, "İspanya’da doğdum ve bu nedenle çok mutluyum. İspanya adına oynamak tamamen kendi irademle aldığım bir karar ve sorumluluğumun farkındayım" ifadelerini kullandı.

Fas Futbol Federasyonu’nun kendisini istemesi nedeniyle bazen baskı hissetmesine rağmen İspanya Teknik Direktörü Vicente Del Bosque’nin desteğini gördüğünü belirten Haddadi, "Yine de baskıyla yaşamayı öğrendim. Kendimi geliştirmeye devam edeceğim. Del Bosque de sakin kalmamı ve kulübümde her zamanki performansımı göstermemi söyledi" diye konuştu.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ