MENÜ

Türk hentbolunun lokomotifi Beşiktaş Mogaz

Avrupa Hentbol Federasyonu (EHF) Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalan Beşiktaş Mogaz, son yıllardaki başarılarıyla Türk hentbolunun lokomotifi oldu.

Türk hentbolunun lokomotifi Beşiktaş Mogaz

Eleme turunda ilk maçında Norveç temsilcisi Haslum ile karşı karşıya gelen ve rakibini 29-22 mağlup eden siyah-beyazlılar, bir sonraki mücadelede Romanya’nın HCM Constant takımının rakibi oldu. Rumen temsilcisini de 34-25 yenen Beşiktaş Mogaz, böylece tarihi bir başarıya imza attı ve EHF Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kaldı.

Türkiye ligine üst üste şampiyonluklarla damgasını vuran siyah-beyazlı takım, böylece bir başarıyı da uluslararası alanda sağladı ve tarihinde ilk kez EHF Şampiyonlar Ligi’nde gruplarda mücadele etme hakkı kazandı. Beşiktaş Mogaz, ASKİ’nin ardından hentbolda Türkiye’yi bu büyük organizasyonda gruplarda temsil etme başarısı gösterdi.

Siyah-beyazlı ekip, 2008-2009’da da EHF Challenge Kupası’nda yarı final oynayarak bir başarıya daha imza atmıştı.

Ligde rekor kırdı

Beşiktaş Mogaz, Süper Lig’de de hem en fazla şampiyon olan takım hem de bunu üst üste başaran ekip olma unvanını elinde bulunduruyor.
Son yıllarda Süper Lig’de rakiplerine büyük üstünlük kuran siyah-beyazlı takım, 2013-2014 sezonunda bir kez daha şampiyon olarak kupayı üst üste 6. kez müzesine götürdü ve ASKİ’nin kesintisiz 5 sezonluk şampiyonluk rekorunu ele geçirdi.

Ligin en fazla şampiyon olan takımı

Beşiktaş, lig tarihinde en fazla şampiyon olan takım unvanını da elinde bulunduruyor.

Ligdeki ilk şampiyonluğunu 1980-1981 sezonunda elde eden siyah-beyazlı ekip, 2008-2009’dan 2013-2014’e kadar üst üste 6 kez olmak üzere 10 şampiyonluk elde etti. Bu takımın ardından 6 şampiyonlukla ASKİ ikinci sırada yer alıyor.

Karacan: "Şampiyonlar Ligi’nde başarılı olacağız"

Beşiktaş Kulübü Amatör Şubeler ve Beşiktaş Üniversitesi’nden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Karacan, hentbol takımı olarak bir ilki daha gerçekleştirdiklerini söyledi.

Elde edilen başarıdan dolayı teknik heyet ve oyuncularla gurur duyduklarını belirten Karacan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Beşiktaş Mogaz, yine bir ilki gerçekleştirdi ve Türk hentbolunu bir kademe daha yukarı çekti" dedi.

EHF Şampiyonlar Ligi’nde de başarılı olacaklarını vurgulayan Erdal Karacan, "Hentbol, Avrupa’da futboldan sonra sevilen ikinci spor dalı. Özellikle kuzey ülkelerinde çok büyük ilgi görüyor. Avrupa’nın en ünlü kulüpleri Türkiye’ye gelecek. Onları Türk hentbolseverlere izlettirme fırsatı bulacağız" diye konuştu.

Takımın başarısını kelimelerle anlatmanın mümkün olmadığını kaydeden siyah-beyazlı kulübün yöneticisi, "Bu seneki yapılanma ve plan tamamen bu başarılar için oluşturulmuştu. Hedefimiz, Beşiktaş Mogaz’ı Şampiyonlar Ligi’nde görmekti. Ona göre transferler yaptık. Avrupa’daki önemli oyuncular kadroya dahil edildi. Son maçta özellikle kalecimiz Yunus Özmusul, çok büyük başarı gösterdi. Planlarımız çerçevesinde başarılarımız devam edecek" ifadelerini kullandı.

Kulüp olarak elde ettikleri başarının ardından Türk hentbolunun de hamle yapması gerektiğini ifade eden Erdal Karacan, "Sponsorumuz Mogaz’a teşekkür ediyoruz. Türk hentboluna ivme kazandırdılar. Ayrıca onursal başkanımız Süleyman Seba’nın vefatının ardından camianın böyle bir başarıya ihtiyacı vardı. Seba, hentbol takımını çok severdi ve başarılarla gurur duyardı" diyerek sözlerini tamamladı.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ