MENÜ

Taha ve Yakup madalya için minderde

86 ülkeden 900 sporcunun katıldığı Büyük Kadın ve Erkekler Dünya Güreş Şampiyonası Özbekistan'ın başkenti Taşkent'de bugün başladı.

Taha ve Yakup madalya için minderde

Taşkent'te düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nın ilk gün sabah seansında serbest stilde 4 Türk sporcu mindere çıktı. Gymnastics Palace Spor Salonu'nda düzenlenen şampiyonada, 57 kiloda Ahmet Peker, Hindistan'dan Rahul Balasaheb Aware'ye 10-0 teknik üstünlükle yenildi. Peker, Aware'nin finale çıkamaması nedeniyle repesaj mücadelesi yapma hakkını kaybetti. Peker, Dünya Şampiyonası'ndan elenen ilk milli sporcu oldu.

YAKUP GÖR FİNALDE

Günün flaş ismi 70 kiloda Yakup Gör, Mısırlı Ayad İbrahim Khalil karşısında kontrollü güreşti ve 11-0 teknik üstünlükle rakibini yenerek 2. tura çıktı. Bu turda Japon Ken Hosaka ile karşılaşan Gör, rakibini yine (11-0) teknik üstünlükle geçerek çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde Özbek sporcu Bekzod Abdurakhmonov ile mücadele eden Yakup Gör, karşılaşmayı 4-1 kazanarak yarı finale yükseldi. Yarı finalde Gör, Tacikistanlı Zalimkhan Yusupov ile karşılaştı. Yakup Gör, bu karşılaşmayı da 7-0 kazanarak Taha Akgül'den sonra adını finale yazdıran ikinci milli sporcu oldu. Gör, akşam seansında altın madalya için, Rus sporcu Khetik Tsabolov ile karşılaşacak.

125 KG'DA DÜNYANIN EN İYİSİ SEÇİLEN TAHA AKGÜL FİNALE KALDI

Geçen yıl Macaristan'da yapılan Dünya Şampiyonası'nda 125 kiloda 3. olarak bronz madalya kazanan Taha Akgül, bu şampiyonada ilk maçında Macar sporcu Richard Csercsics ile karşılaştı. Akgül, bu maçı 10-4 kazandı ve ikinci tura yükseldi. Taha Akgül, ikinci turda Azeri Aslan Dzebisov'u 4-0'lık sonuçla yenerek adını çeyrek finale yazdırdı. Milli güreşçi, çeyrek final mücadelesinde ABD'li Tervel Ivaylov Dlagnev ile karşılaştı. Bu karşılaşmada hafif sakatlık geçirse de, bu yılın en iyisi seçilen Taha Akgül karşılaşmayı 4-2 kazanarak adını yarı finale yazdırdı. Yarı final karşılaşmasında Akgül, Belaruslu Alexei Shemarov'u 8-1 yenerek adını finale yazdırdı. Milli güreşçi, akşam seansında İranlı Komil Ghasemi karşısında altın madalya için güreşecek.

86 kiloda Selim Yaşar, 1. turda Rus güreşçi Abdulrashid Sadulaev karşısında mücadeleyi 9-2 kaybetti. Yaşar, repesaj karşılaşması için Rus güreşçinin finale çıkmasını bekledi. Rus sporcu finale çıkınca repesaj hakkı elde etti.

DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ