MENÜ

"Es-Es"te hedef Avrupa

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, bu sezonun sonunda Avrupa kupalarında oynamayı hak edip, yeni stattaki ilk karşılaşmada bir Avrupa kupası maçına çıkmak istediklerini bildirdi.

"Es-Es"te hedef Avrupa

Sağlam, kulübün aylık yayın organı Eskişehirspor Dergisi’ne yaptığı açıklamada, Eskişehirspor’a Türk futboluna katkı sağlamak, üretken olabilmek, kulübün geleceğine katkıda bulunmak ve şehrin beklentilerine cevap verebilmek için geldiğini kaydetti.

Futbol adına bazı başarıları ortaya çıkartmak için şartların bir araya gelmesi gerektiğini vurgulayan Sağlam, şunları belirtti:

"Türk futbolunda haksız rekabetin yaşandığı bir ortamda Anadolu takımı olarak başarı ortamı çok zor. Türkiye liginde Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray, Trabzonspor, Bursaspor, Kasımpaşa, Sivasspor, o günkü şartlarda Kayserispor gibi ciddi yatırımlar yapan, para harcayan ve birçok anlamda bizim önümüzde takımlar vardı. Onları geçip Avrupa kupasına katılmayı hak etmek çok kolay bir iş değil. Sıkıntılı geçen bir sezonun arkasından biz Avrupa kupasına katılmayı hak ettik. Bu sezon da buradayım ve gönül rızasıyla görevimize devam ediyoruz."

"Daha iyi destek bekliyoruz"

Sağlam, takımın yurt içi ve dışı hazırlık dönemini iyi geçirdiğine değindi.

Transfer döneminde karakterli ve profesyonel oyuncuları transfer ettiklerini dile getiren Sağlam, şunları ifade etti:

"Takımımızda olan oyuncular Süper Lig’de kendilerini gösterip, bu takımın parçası olacaklar ve hepsinin amacı milli takımda görev almak olacak. Hepsinin gösterdiği performanstan, aldıkları sorumluluktan ve olayı sahiplenme anlayışından memnunum. Genç olduğu kadar tecrübeli bir takıma sahibiz. Gençlikleriyle doğru orantılı bir tecrübesizlikleri yok. Bu sezonun sonunda Avrupa kupalarında oynamayı hak edip, yeni stadımızın ilk karşılaşmasında bir Avrupa kupası maçına çıkmak istiyoruz. Bu sene taraftarımızdan da geçtiğimiz sezon gösterdikleri performanstan daha iyi destek bekliyoruz."

Haberin Devamı

AA

YORUM YAZ