MENÜ

Erdoğan ve Kılıç'tan güreşçilere tebrik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Gençlik Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, madalya kazanan güreşçileri tebrik etti.

Erdoğan ve Kılıç'tan güreşçilere tebrik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Gençlik Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Dünya Büyükler Serbest Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Taha Akgül'ü, bronz madalya kazanan Selim Yaşar'ı, gümüş madalya kazanan Yakup Gör'ü ve Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya'yı telefonla arayarak tebrik etti.

Bakan Kılıç'ın tebrik mesajında ise şu ifadeler yer aldı;

"Son üç yılın Avrupa Şampiyonu güreşçimiz Taha Akgül'ün bugün sergilediği muhteşem performansla Dünya Şampiyonu olması sadece bizleri değil, 77 milyon vatandaşımızı sevince boğdu. Öncelikle, Taha'yı ve bu tarihi başarıda emeği geçen herkesi tüm kalbimle tebrik ediyorum. Taha, ülkemiz sporuna uzun yıllar başarıyla hizmet edecek, ardından gelen genç kardeşlerine de örnek olabilecek marka bir isim.

Ayrıca, bugün Dünya Şampiyonası'nda bronz madalya kazanan Selim Yaşar ve gümüş madalyayı ülkemize getiren Yakup Gör'ü de kutluyorum. Ülkemizin kazandığı bu derecelerin, spor ülkesi olması yolunda attığımız doğru adımların birer sağlaması olduğu inancındayım.

Gerek Özbekistan'da gerek dünyanın çeşitli yerlerinde ülkemizin bayrağını dalgalandıran tüm sporcularımıza başarılar diliyor, hepsine yol açıklığı diliyorum."

ERCAN ATA - TAŞKENT / DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ