MENÜ

İpek Soylu tarihe geçti!

ABD Açık Tenis Turnuvası'nda genç çift bayanlarda mücadele eden Türk raket İpek Soylu, finalde partneri Jil Belen Teichmann ile birlikte, Belaruslu Vera Lapko ve Slovak Tereza Mihalikova ikilisini yenerek, Türkiye'ye ilk Grand Slam şampiyonluğunu getirdi.

İpek Soylu tarihe geçti!

Sezonun son Grand Slam turnuvasında başarılı maçlarla finale gelen Soylu-Teichmann ikilisi, rakiplerini tie-break sonucu 2-1 yenerek şampiyonluğa uzandı. Karşılaşmanın 13. dakikasında şiddetli yağış nedeniyle mücadeleye yaklaşık bir saat ara verildi.

Haberin Devamı

Milli tenisçi Soylu’nun bu başarısıyla Türkiye, ilk kez bir Grand Slam kupası kazanmış oldu.

'Hep bugünü hayal ettim'

İpek Soylu, Belaruslu Vera Lapko ve Slovak Tereza Mihalikova ikilisini yendikleri şampiyonluk maçı sonrası AA muhabirine açıklamada bulundu.

Türkiye’ye ilk "grand slam" şampiyonluğunu kazandırma başarısı gösteren Soylu, "Partnerimle birlikte çok iyi iş çıkarttığımızı düşünüyorum. Sonuçta bir büyük turnuva kazandık. Duygularımı dile getiremiyorum. Hep bugünün hayalini kurdum, bunun için çalıştım. Bu nedenle inanılmaz mutluyum. Burada olmak, bu kupayı almak inanılmaz bir şey" ifadelerini kullandı.

Final maçında yaşananlar

Kariyerinin en önemli maçına çıktığını vurgulayan İpek Soylu, final mücadelesini şöyle özetledi:

Haberin Devamı

"Maça çok iyi başladık. İlk sette 3-1 öndeyken başlayan şiddetli yağmur nedeniyle maça yaklaşık bir saat ara verildi. Ara sonrasında rakibimiz daha iyi başladı. İlk sette üç kez set sayısı attık, kazanabilirdik ama bu şansı kaçırdık. İkinci sette yaptığımız taktik değişiklik sayesinde daha iyi bir oyun sergiledik, daha fazla risk alarak kazandık. Süper tie-break de çok heyecanlıydı. Oynadığım en önemli maçtı." Partneri son anda turnuvaya katılmayan Jil Belen Teichmann ile şans eseri takım oluşturduklarını ifade eden Soylu, sergiledikleri uyum sayesinde kupaya uzandıklarını belirtti.

'Türkiye’nin Sharapova’sı'

Gelecek yıldan itibaren mücadele edeceği büyüklerde de başarılı olmak için elinden geleni yapacağını vurgulayan Soylu, "Bundan sonra daha fazla çalışacağım. Daha başarılı olmak için bu kupa beni motive edecek" şeklinde konuştu. Kendisi için yapılan "Türkiye’nin Sharapova’sı" benzetmesi hatırlatıldığında ise İpek Soylu, "Kendisini örnek aldığım için Türkiye’nin Sharapova’sı deniyor. Bu gerçekten güzel bir tabir" değerlendirmesinde bulundu.

Milli sporcunun annesi Serpil Soylu da "12 yılın sonunda böyle bir başarı elde ettiği için çok mutluyum. Daha büyük başarılara imza atacağına inanıyorum. Sonunu hesaplamadan, keyfini çıkartmaya gayret ettik. Sevgi ve sabır olduktan sonra daha güzel başarılara imza atacağına inanıyoruz" diye konuştu.

YORUM YAZ