MENÜ

İpek Soylu tarih yazıyor

18 yaşındaki milli tenisçimiz İpek Soylu, bir ilke imza attı. ABD Açık'ta İsviçreli partneriyle genç çift kızlarda şampiyonluk yolunda ilerleyen Soylu 'grand slam'lerde finale çıkan ilk Türk sporcu oldu.

İpek Soylu tarih yazıyor

Avustralya Açık, Fransa Açık ve Wimbledon’ın ardından teniste sezonun son ‘grand slam’i ABD Açık’ta genç çift kızlarda İsviçreli partneri Jil Belen Teichmann ile finale yükselen milli tenisçi İpek Soylu, Türkiye’ye ilk grand slam şampiyonluğunu getirme yolunda ilerliyor.

‘Kupaya kilitlendik’

Slovak Viktoria Kuzmanova ve Kristina Schmiedova ikilisini 2-0 yendikleri yarı final maçının ardından konuşan 18 yaşındaki milli raket, şampiyonluğu hedeflediklerini söyledi. Soylu, “Çok güzel bir maç oldu. Geçen yıl Belçikalı partnerimle oynadığımız yarı final de bir ilkti. Bu sene finale çıkarak, bu başarımızı geliştirmiş olduk” diye konuştu. Turnuva boyunca her maça ayrı konsantre olduklarını vurgulayan Soylu, “Önümüzde bir maç daha var. Son maçımızda da elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Umarım başarılı olacağız” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ