MENÜ

FILA'da isim değişikliği

Uluslararası Güreş Federasyonu'nun (FILA) adı, Dünya Güreş Birliği (UWW) olarak değişti.

FILA'da isim değişikliği

Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te yapılan eski adıyla FILA’nın genel kurulunda, Türkiye’yi Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, genel sekreter Yusuf Açıkalın ve uluslararası hakem hocası İbrahim Cicioğlu temsil etti.

Haberin Devamı

Genel kurulda yeni kararlara imza atılırken, Uluslararası Güreş Federasyonu’nun isminde değişikliğe gidildi. Federasyonun yeni adı Dünya Güreş Birliği (UWW) olarak değiştirilirken, birliğin yeni logosu da delegelere tanıtıldı.

Lalovic güven tazeledi

Genel kurulda, UWW Yönetim Kurulu içinde yapılan seçime tek aday olarak giren mevcut başkan Nenad Lalovic, 6 yıllığına yeniden başkanlığa seçildi.

Yönetim kurulu listesinde bulunan ve süreleri dolan Bulgar, Rus, Özbek ve Macar delegeler yeniden yönetime aday olurken, Japon delege adaylıktan çekildi. Hayatını kaybeden yönetim kurulu üyesi İtalyan Pellicone’nin yerine ise eşi Marina Pellicone yönetime dahil edildi.

Yapılan oylama sonunda Bulgar, Rus ve Özbek delegeler yeniden yönetime seçildi. Brezilyalı ve Faslı delegeler 6 yıllığına, Alman delege 4, Japon delege ise 2 yıllığına UWW yönetimine giren yeni isimler oldu.

Haberin Devamı

Yönetimde yer alan Türk üyeler Rodika Yakşi ve Ahmet Ayık ise görevlerine devam etti.

AA

YORUM YAZ