MENÜ

Beşiktaş Mogaz Şampiyonlar Ligi'nde: 34-25

Beşiktaş Mogaz Hentbol Takımı, EHF Şampiyonlar Ligi'nde HCM Constanta'yı 34-25 mağlup ederek gruplara kalmaya hak kazandı.

Beşiktaş Mogaz Şampiyonlar Ligi'nde: 34-25

Ön eleme turu mücadelesinde HCM Constanta'yı 34-25 mağlup eden Beşiktaş Mogaz, EHF Şampiyonlar Ligi gruplarında yer almaya hak kazandı. Tarihimizde ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde gruplarda mücadele edecek.

Kara Kartal, Hasselt Spor Salonu’nda oynanan mücadeleye Yunus Özmusul, Ercan Aşıkoğlu, Ivan Nincevic, Predrag Dacevic, Şenol Boyar, Ozan Arifoğlu ve Tolga Özbahar yedisiyle başladı.

Siyah-beyazlılar, mücadeleye hızlı başladı. Ozan ile hücuma çıkan temsilcimiz direğe takıldı. Mücadelede Beşiktaş'ın ilk golünü Ercan kaydetti. Karşılıklı ataklarla geçen maçta skor 4-4’e geldi. Siyah Beyazlılar'ın kalesinde etkili oyun sergileyen rakibin gol bulmasına Yunus engel oldu. Josip ile hücuma çıkan Kartal, skoru 5-4’e getirdi. Siyah-beyazlılar, ilk 10 dakikayı 10-4 önde tamamladı. Mücadelede rakibine göre daha çok topla oynayan Beşiktaş, Constanta'nın hücumda farkı eritmesine engel oldu. Ozan ile hücumda etkili olan Kara Kartal, ilk yarının son 7 dakikasına girilirken skoru 15-10’a getirdi. Mücadelede son 5 dakikaya girilirken kaleci Yunus, rakibin gol bulmasına engel oldu. Hücumda rakibine oranla daha etkili olan Beşiktaş Mogaz, Ozan’ın attığı golle ilk yarıyı 18-12 önde tamamladı.

Kara Kartal, ikinci yarıya Yunus’un etkili oyunuyla başladı. Peş peşe etkili kurtarışlar yapan Yunus, rakibin farkı eritmesine engel oldu. Siyah Beyazlılar, İkinci yarıda ilk golü Josip kaydetti. İkinci yarıda hücumdaki etkili oyununu devam ettiren Kara Kartal, Dacevic’in golüyle skoru 21-12’ye getirdi. Temsilcimiz, son 20 dakikaya 23-17 önde girdi. Yüksek tempoda devam eden mücadelede Beşiktaş kalesinde etkili bir performans sergileyen Yunus, rakibin 7 sayılık farkı eritmesine engel oldu. Hücumda Erwin ve Tolga ikilisi ile etkili olan Kara Kartal, skoru 26-20’ye getirdi. Siyah-beyazlılar, son 10 dakikaya 29-21 önde girdi. Savunmada rakibine geçit vermeyen temsilcimiz son dakikalara 9 sayı önde girdi. Hücumda rakibine oranla daha etkili olan Kartal, salondan 34-25 galip ayrıldı.

HCM Constanta’yı mağlup eden Beşiktaş, EHF Şampiyonlar Ligi B grubunda FC Barcelona, Orlen Wisla Plock, KIF Kolding Kobenhavn, SG Flensburg-Handewitt ve Alingsas HK takımlarıyla mücadele edecek.

Haberin Devamı
YORUM YAZ