MENÜ

Muhteşem Federer

Amerika Açık'ta 2 numaralı seribaşı olarak mücadele eden Roger Federer, çeyrek final maçında muhteşem bir geri dönüşe imza attı. Fransız Monfils karşısında 2-0 geriye düşen İsviçreli raket, 3-2 kazandığı karşılaşma sonrasında yarı finale yükseldi.

Muhteşem Federer

Sezonun son Grand Slam turnuvası Amerika Açık’ta, tek erkeklerde nefesleri kesen bir maç geride kaldı. Turnuvanın 2 numaralı seribaşı İsviçreli Roger Federer ile 20 numaralı seribaşı Fransız Gael Monfils, merkez kortta izleyenlere adeta tenis şöleni yaşattı. Maçta 2-0 geriye düşen Federer, unutulması zor bir geri dönüşe imza atarak, 3-2’lik skorla yarı finale adını yazdırdı. Karşılaşmaya iyi başlayan taraf Monfils oldu. İlk sette etkili servisleriyle oyunu domine eden 28 yaşındaki raket, 6-4 ile seti hanesine yazdırdı. İkinci sette de aynı oyununu sürdüren Monfils, 6-3’le 2-0 öne geçti. Bu andan itibaren çok daha iyi oyun ortaya koyan Federer, üçüncü seti 6-4 kazandı. Taraftar desteğini eline alan 33 yaşındaki raket, dördüncü seti 7-5 kazanarak maçı final setine taşıdı. Karar setinde oyunun kontrolünü tamamen eline geçiren Federer, 6-2 ile geri dönüşü tamamladı ve kariyerinin 36. Grand Slam yarı finaline yükseldi.

Yarı final maçları bugün oynanacak

Amerika Açık’ta bu maçla birlikte tek erkekler yarı final eşleşmeleri belli oldu. Bugün oynanacak karşılaşmalarda, dünya 1 numarası Novak Djokovic ve Japon tenisçi Kei Nishikori ilk olarak korta çıkacak. Yarı final ikinci mücadelesinde ise Hırvat Cilic ile İsviçreli Roger Federer karşı karşıya gelecek.

Haberin Devamı
YORUM YAZ