MENÜ

Mersin Hentbol Takımı'nda kapanma tehlikesi

Türkiye'yi Avrupa'da da temsil eden ve 16 yıllık geçmişi bulunan Hentbol Süper Ligi takımlarından Mersin Hentbol Spor Kulübü, maddi sıkıntılar yüzünden kapanmanın eşiğine geldi.

Mersin Hentbol Takımı'nda kapanma tehlikesi

Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Heykeli'nin önünde toplanan Mersin Hentbol takımı alt yapı oyuncuları, 'Kocamaz Başkan Bize Sahip Çık", "Valim Takımımıza Sahip Çık", "Kulübümüz Kapanmasın Hentbol Yaşasın" yazılı pankartlarla kendilerine destek çağrısında bulundu.

"LİGDEN ÇEKİLİP FEDERASYONA KAPANMA YAZISI YAZACAĞIZ"

Destek alamamaları durumunda kulübü kapatacaklarını belirten Kulüp Başkanı Osman Özoğlu ise şunları söyledi:

"4 yıl Avrupa kupalarında oynadık ve 2007-2008 sezonunda Türkiye Kupası'nı kaldırdık. Geçmişimiz başarılarla dolu. Şu an öyle bir noktaya geldik ki, dayanacak gücüm kalmadı. 3 yıldır belediyelerden gelen destek kesilmişti. Kendi imkanlarımızla devam ediyorduk fakat artık imkanlarımızda tükendi. Borç bulmakla, eş dosttan borç almaktan tıkandık. Milli takıma gönderdiğimiz oyuncularımız var. Mersin'de sadece futbol ve basketbolun olmadığını, hentbol takımının da Süper Lig'de oynadığını, Beşiktaş, Fenerbahçe, Trabzon, Gençlerbirliği gibi kulüplerle mücadele ettiğimizi söylememize rağmen 1,5 aydır kimseden maddi destek alamadık. Önümüzdeki hafta lig başlıyor. Kuralar çekildi. Türkiye Kupası için Sakarya'ya gideceğiz. Arkasından hem Ankara hem Trabzon deplasmanı var. Bu 3 deplasman masraflarını karşılayacak maddi gücümüz yok. Önümüzdeki hafta belki maçlara katılmayarak 'kulübü kapatıyoruz' yazısını federasyona yazacağız. Türkiye Kupası'na da katılmayacağız."

"1 AYDIR VALİMİZDEN RANDEVU ALAMIYORUZ"

Kulübe destek için belediyeler ve Valiliğe başvurduklarına dikkat çeken Başkan Özoğlu, kimseden ilgi göremediklerini ifade ederken de şöyle konuştu:

"Hangi kapıya gittiysek, (Mersin İdmanyurdu'na destek veriyoruz) dediler. Bir aydır Sayın Valimizden randevu alamadık, kimden destek isteyeceğiz. Belediye Başkanına gidiyoruz, (Basketbola yatırım yapıyoruz) diyor. İş adamlarımızın hepsi Mersin İdmanyurdu'na destek veriyor. Biz kimden destek isteyelim? Sadece deplasmanlara gidebileceğimiz ve lisanslarımızı yapabileceğimiz bir destek istiyoruz. Bir kulübü Amatör Lig'den Süper Lig'e çıkarmak 4 yıl sürüyor. Bu süre içinde en az 2 milyon TL para harcamanız gerekiyor. Biz hazır bir takımız. Altyapıda 200'e yakın sporcumuz var. Onlar, ileride Milli Takım'da, Süper Lig'de oynayacak. Bu takımı kapatmakla, çocukların yolunu da kapatıyorsunuz. Kazandığımız en büyük kupamızı gerekirse satışa çıkaracağız. Biz bu kupaları kolay kazanmadık."

Haberin Devamı
YORUM YAZ