MENÜ

Şenol Güneş: 'Umutsuz değilim'

Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Özlüce Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtladı.

Şenol Güneş: 'Umutsuz değilim'

KAYBETMEYİ HAKETMEDİK

"2014-15 sezonunun ilk maçını oynadık ve kaybettik" diyerek sözlerine başlayan Şenol Güneş, "İlk 5 maçın zor olduğunu söylemiştik. Bu maçta kaybedilen 3 puan iki anlam taşıyordu. Kaybetmeyi hakettiğimizi düşünmüyorum. Futbol hatalar oyunu. Bu hataları yaptığımız için kaybettik. Bireysel hataların fazla olduğu bir maçtı. Rakibimiz tecrübesini konuşturarak 3 puan aldı. Bizim için kötü bir başlangıç oldu. 1 puan bile alsaydık moral açısından iyi olacaktı. Umutsuz değilim. İyi bir 11 çıkacağını düşünüyorum" dedi.

FERHAT GENÇLERBİRLİĞİ MAÇINDA OLMAYACAK

Takımın son durumuyla ilgili bilgi veren Güneş, "Transfer ayı bitti. 28 oyuncumuz var. Bakambu da aramıza bugün katılacak. Taiwo'yu bir eksik olarak göstermek zorundayız. Ligde oynatma şansımız olmayacak. Artı olarak Taiwo'yu kullanıyoruz. Milli takımda 3 oyuncumuz var. Enes sakat olarak gitti. Aldığımız bilgi henüz idmana çıkmamış. Diğerleriyle ilgili sorun yok. Ferhat sakat. Sanıyorum ki 1-2 hafta sürebilir. Gençlerbirliği maçında olmayacak. Kadromuzun içinde olup da bizimle çalışmaya katılmayan oyuncu olarak Frey'in sakatlığı var arka adalesinde. 1-2 gün istirahat edecek" şeklinde konuştu.

ÜZERİNE KOYMASI GEREKİYOR


Ozan Tufan'ın A Milli Takım performansını değerlendiren Güneş, "Milli Takımımız aldığı sonuçla moral kazandı. Umarım resmi maçta da aynı moralle ayrılır. Temennimiz bu. Bizi sevindiren bir olay da Ozan Tufan'ın oyuna girerek takıma katkı yapması. Bunlar tek başına bir şey ifade etmiyor. Gelecek adına bunun üzerine koyması gerekiyor" diye konuştu.

FORVETTE İYİ OYUNCULAR VAR

"Çok eleştiri konusu olan forvette iyi oyuncular olduğunu düşünüyorum" diyen Güneş sözlerini şöyle sürdürdü:
"Rekabet olacağını düşünüyorum. Sezon başında sıkıntı vardı. İlk maçımızda Enes ve Batuhan'a kalmıştık. Ama şimdi daha iyi durumdayız. Volkan ritmini yakalamak üzere. Ozan da ritmini yakalarsa yeteneğiyle katkı sağlayacak. Bakambu da katkı yapacak. Fernandao da daha üzerine koyarsa zenginlik olacaktır. Orta sahada zaten sayısal üstünlüğümüz var kalite olarak. Bu aşamada sıkıntı görmüyorum. Kadromdaki tüm oyuncularıma inanıyor ve güveniyorum. Bana umut veren onların çalışması ve yeteneği."

SERİ YAPMAK GÜVENİ ARTTIRACAKTIR

Haberin Devamı

Takımın seri yapması morali ve güveni arttıracağını belirten tecrübeli teknik adam, "Takımın seri yapması bu morali ve güveni daha da arttıracaktır. Bir güven sıkıntısı, cesur oynamama sıkıntısını gördük. Ona rağmen oyunu kontrol ettik ama çıkmalarda rahat değildik. Biz ne olursa olsun 3 puanı kazanmak isteyen takımız. Savunmaya ve hücumu birlikte yapacağız. Çıkmalarda biraz sıkıntımız oluyor. İkinci yarı daha iyiydik ama gole çeviremedik. Hataları düzelttiğimizde daha iyi takım olacağımızı düşünüyorum. İstediğimiz seviyeye geldiğimiz söyleyemem. Oyuncuların performanslarının daha yukarıya çıktığını düşünüyorum. Bu hafta da cumartesi günü İstanbul'da Kasımpaşa ile hazırlık maçı yapacağız. Belki hafta başında bir tane daha maç yapma durumumuz olabilir" dedi.

SEYİRCİ YOKLUĞU TAKIMLARI ETKİLİYOR


Passolig uygulamasına da değinen Güneş, "Zaman zaman eleştiriler olabilir. Bunların dozunu ayarlayarak takıma katkı yapmasını sağlarsak ligde bizden bekleneni verebileceğimizi düşünüyorum. Cezamız vardı ve bir de passolig sebebiyle tüm takımlarda seyirci azlığı görüyoruz. Seyirci yokluğu takımları olumsuz etkilediğini görüyoruz" şeklinde konuştu.

İLK 5 HEDEFİNDEN ŞAŞMAYIZ


Bir gazetecinin, "Transfer sezonu bitti. Şenol Güneş olarak yapılan transferleri yeterli buluyor musunuz?" sorusuna Güneş, "Elimizdeki tüm oyuncular bu kadroda çok iş yapacak. Bizim hücumda özellikle zenginlik itibariyle hamleye ihtiyacımız vardı. Alınan oyuncuların performansı da önemli. Niyetleriyle, istekleriyle iyi bir takım olacağını düşünüyorum. Defansta biraz sıkıntılar oldu. Sezon başında kaleci Türk olarak düşünmüştük. Elimizde Harun var. Onunla devam edeceğiz. Frey'in durumuna bakacağız. Harun'dan memnunum. Frey'e ihtiyaç duyar mıyız duymaz mıyız bunu da zaman gösterecek. 3-4 futbolcumuz sayısal olarak fazla. Genç oyuncularımız da var. Kadroda sıkıntı görmüyorum. İlk 5 hedefinden şaşacağımızı düşünmüyorum" yanıtını verdi.

MENAJERLERE TESLİM OLAN OYUNCULAR VAR


Ozan İpek ve kadro dışı kalan Aydın ve Batuhan'ın durumlarıyla ilgili yöneltilen soruyu yanıtlayan Güneş şöyle konuştu:

"Ozan İpek bu yarışta olmalı. Kulübeden ayrılan değil, takıma katılan bir Ozan istiyorum. Oynasın oynamasın farketmez. Her oyuncu bu takımın parçasıdır. Eğer katkı yapmak istiyorsa sorun çözen olmalı, sorun çıkaran değil. Hazır olan oyuncu bunu yapmaz. Her zaman görevi bekler. Bunu tüm oyunculara söylüyorum. Hiçbir oyuncuya benden fazla sahip çıkamazlar. Aydın ve Batuhan ile ilgili de bir şeyler söyleyeyim. Sezon başından beri oynattığımız oyuncu enajerlerden akıl alarak hayatlarına yön veriyor. Biz seni yetiştirmezsek neyi pazarlayacaklar. Oyuncuları mal olarak gören menajerler var. Futbolu geriye itiyorlar. Burada teknik olarak birşey öğrenmesi değerini ortaya çıkarır. Menajerlere teslim olan oyuncular var. Menajerler para alırlar, kötü olunca da başka oyuncu alırlar. Aydın'la ilgili konuşma yaptık. Hep aynı şeyler oldu. Benim seni düzeltme şansım senin istemenle olur. Mesafe alamadık. Batuhan'ın farklı bir şey. Yönetim para verir oyuncu alır. Bir şey diyemem. Ama ben ona futbol adına bir şey vermek için buradayım."

TAKIMA YANSIYAN BİR DURUM YOK


Mali konularla ilgili yöneltilen soruya ise Güneş şu yanıtı verdi:

"Bazı konular benim dışımda gelişiyor. Mali konu benim bileceğim konu değil. Takıma yansıyan şu an için bir sıkıntı yok. Gecikme oluyor zaman zaman. Ama bunlar olabilecek şeylerdir. Yönetim kurulu ve başkanın bu konuda çok büyük gayret içinde olduğunu görüyorum. Bize yansıyan bir şey yok. Ekonomik olarak çok büyük külfeti olmayan oyuncularla takımı taşıyabilecek bir yapıya ulaşmaya çalıştık. Bazı futbolcuların oynamadan para aldığı dönem yaşıyoruz. Mesela Taiwo. Dünün sorunu bugüne, bugünün sorunu yarına yansıyabilir. Ama oyunculardan bana gelen bir şikayet yok. Sezon başında bir gecikme oldu ama onlar da halledildi."

YORUM YAZ