MENÜ

Parayı alan düdüğü çalar

Milyon Euroların döndüğü Süper Lig'de hakemlerin aldığı düşük ücretler hep tartışma konusuydu. Federasyon duruma el koydu. Futbolun baş aktörlerinin ücretlerine yüzde 90 zam yapılarak profesyonel hakemliğe ilk adım atılmış oldu.

Parayı alan düdüğü çalar

Teknik direktörlerin, futbolcuların, profesyonel yöneticilerin milyon eurolar kazandığı Süper Lig’de maçların kaderini doğrudan belirleyen hakemlerin aldığı ücretler her zaman eleştirilirdi. Ülkemizde, çok sayıda farklı mesleğe mensup kişilerin aldıkları eğitim sonrası ek gelir elde etmek amacıyla başladıkları hakemlik de artık profesyonelleşiyor. Federasyon bu konudaki ilk adımını hakemlerin kazandığı ücretlerde iyileştirme yaparak attı. Hakem ücretleri yeniden ayarlanırken Süper Lig Klasmanı’na yüzde 90’a yakın oranda iyileştirme yapıldı. İşte hakemlerin alacağı yeni ücretler...

Üst klasman hakemi:

Yeni ücret: 5750

Eski ücret: 3150

Üst Klasman yardımcı hakemi:

Yeni ücret: 2750

Eski ücret: 1785

5. ve 6. Hakemler:

Yeni ücret: 2200

Eski ücret: 1785

Bu paralar az bile!

Ciddi bir iyileştirme yapıldığı ortada. Buradan profesyonel hakemliğe doğru bir adım atıldığı düşünülebilir. Ancak özellikle Süper Lig’de görev yapan hakemlerin ne kadar zorlandığı, psikolojik baskı altında olduğu herkesin malumu. Sezonda antrenman, eğitim ve seminerlere ayırdıkları vakit sonuçta herkes için değerli. Anadolu’daki futbolcular dahi maç başına en kötüsü 10 bin, 15 bin TL kazanıyor. O yüzden iyileştirilmiş gibi gözüken bu ücretlerin bile yeterli düzeyde olmadığını söylemek mümkün. Kesinlikle hakemler de iyi kazanmalı.

Serdar Tatlı

Avrupa’da orta hakem ücretleri

1. İspanya 6.000
2. Almanya 3.600
3. İtalya 3.400
4. Fransa 2.750
5. Türkiye 2.000
6. İngiltere 1.500

Not: Euro üzerinden yapılmıştır. İngiltere’de hakemlere ayrıca her sezon için 38 bin 500 Euro peşinat ödeniyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ