MENÜ

Bu hiç olmadı: 64-58

Milli Takımımız Dünya Kupası'nda kazanabileceği maçı kendi elleriyle verdi. 12 Dev Adam savunmada iyiydi ama, hücumda dış şut bulamadı, yine top kaybı yaptı, rakibinin üçlük atağına da cevap veremeyince, Ukrayna'ya 64-58 kaybetti, grup 2.'liği için darbe aldı.

Bu hiç olmadı: 64-58

Dünya Kupası’nda Türkiye için her şey planlandığı gibi gidiyordu, ta ki Ukrayna maçına kadar. Yeni Zelanda’yı mucize bir dönüşle yenen ve şampiyonaya galibiyetle başlayan A Milli Takımımız, ABD karşısında ortaya koyduğu oyunla da herkese güven vermişti. C Grubu’ndan 2. sırada çıkmayı hedefleyen Türkiye için Ukrayna hem kazanılması hem de kazanabileceği rahat maçlardan biriydi. ABD maçında elde edilen özgüven biraz fazla mı geldi bilinmez ancak olmadı... Hücumda tökezleyen, tempolu bir oyun sergileyemeyen, ilk yarıda 9 top kaybı yapan ve şut isabetinde de sınıfta kalan Devler, skorer şutör Gladyr’ten yoksun ama kazanmaya daha çok inanmış Ukrayna’ya 64-58 kaybetti.

Ruhumuz yoktu!

Maçın başında şut sıkıntısı yaşayan Milliler’in imdadına Ömer Aşık (8 sayı, 10 ribaunt) yetişti ve ilk çeyrek 16-16 eşitlikle bitti. Oyunun kontrolü 2. çeyrekte Türkiye’nin elindeydi. 18’te skor 23-18 lehimizeyken Ay-Yıldızlılar üst üste 4 hücumdan boş döndü. Ukrayna toparlandı, Mishula’nın da üçlüğüyle devreye 1 sayı geride girdi: 26-25. İşte bu maçta takımın gerçekten bir lider isme ihtiyacı olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Çünkü Devler, soyunma odasından da isteksiz döndü. Dış şut sıkıntısı süren, pota altında da Ömer’in yorulmasıyla skor üretmekte zorlanan Milliler, 28’de 41-35 geriye düştü. Kerem Tunçeri ve Preldzic’e skorda destek yapacak isim çıkmayınca, Ay-Yıldızlılar son bölüme 41-39 mağlup girdi. 4. çeyreğin bitimine 5 dakika kala, Milliler farkı yine 1’e çekti: 48-47. Ancak Milliler başarısız hücumlarına bir de savunmayı ekleyince, Ukrayna, üst üste bulduğu 4 üçlükle işi bitirdi.

‘Bu mağlubiyet hedeften caydırmaz’


Dünya Kupası üçüncü maçta alınan yenilgi sonrası konuşan coach Ergin Ataman şunları söyledi: “Finlandiya ile bu grupta bizim için final niteliğinde bir maç oynayacağız. Kazanırsak grubu 2. bitirme şansımız çok yüksek. Bu mağlubiyet bizi turnuva dışında ya da ikincilik hedefinden de caydırmaz. Amerika maçı sonrası kamuoyunda takımla ilgili güzel bir güven oluştu. O bizi belki de havaya soktu. Bugün beklemediğimiz bir mağlubiyet aldık. Yarın tamamen konsantre bir şekilde bu maçı kazanmak için elimizden geldiğince mücadelemizi göstereceğiz”.

Hatice Yücel

Haberin Devamı
YORUM YAZ