MENÜ

2014 model fırtına

Transfer döneminin bitimine saatler kala 3 bomba birden patlatan Trabzonspor, son dönemlerin en flaş kadrosunu kurdu. Teknik direktör Vahid Halilhodzic'in artık elinde 3 kulvarda da şampiyonluk kovalayacak bir ekip var.

2014 model fırtına

Kadrosunu yüzde 80 oranında değiştiren Trabzonspor köklü bir yapılanmaya gitti. Geçen sezondan sadece 4 futbolcuyu rotasyonda tutan Halilhodzic, 22 yeni transferle birlikte elinde 3 kulvarda da şampiyonluk kovalayacak bir ekip kurdu. Fırtına’da artık bütün yük hocaya kaldı. İstediği bütün isimleri kadrosunda gören Bosnalı’nın tercih edeceği ilk 11’ler şimdiden düşünülmeye başlandı.

Avrupa’da 8 yabancı

Vahid hocanın, hem Avrupa’da hem de Türkiye’de sahaya süreceği isimler kesinleşti. UEFA’da en az çeyrek final hedefleyen Karadeniz ekibi, bu organizasyonda yabancı ağırlıklı bir kadroyla mücadele edecek. Hücum hattını, Waris, Yatabare ve Cardozo’dan oluşturacak. Savunma dörtlüsü olarak da İshak, Belkalem, Papadopoulos ve Bosingwa forma giyecek. Stoperlerin önünde Carl Medjani şans bulurken, oyun kurucu olarak Kevin veya Mehmet Ekici düşünülecek. İlk 11’de toplam 8 yabancı oyuncu bulunacak.

Türkiye’de çok farklı

Halilhodzic, lig ve Türkiye Kupası için de yeni diziliş ve kurgu arayışında. Deneyimli çalıştırıcının Süper Lig karşılaşmalarında 5 olan yabancı sınırını sonuna kadar kullanacağa benziyor. 62 yaşındaki teknim adamın, ligde gol yollarında Waris-Yusuf-Cardozo’ya görev vermesine kesin gözüyle bakılıyor. Orta sahanın ortasında Özer’in sakatlık durumuna göre Mehmet Ekici ve Constant oynayacak.

Avrupa kadrosu

Onur
Bosingwa
Belkalem
Papadopoulos
İshak
Medjani
Constant
Mehmet E.
Yatabare
Waris
Cardozo

Türkiye kadrosu

Onur
Bosingwa
Mustafa
Medjani
İshak
Constant
Mehmet E.
Özer
Waris
Yusuf
Cardozo

Haberin Devamı
YORUM YAZ