MENÜ

Yeni Kartal Jose Sosa uçmaya hazır

Kara Kartal'ın Metalist'ten satın alma opsiyonuyla kiraladığı Sosa, dün sağlık kontrolünden geçirildi. Beşiktaş'ın yeni 10 numarası, imza töreninin ardından, "Nerede mücadele etmem ve hangi kupayı kazanmam gerekiyorsa hepsine talibim" dedi.

Yeni Kartal Jose Sosa uçmaya hazır

Beşiktaş'ın Ukrayna Premier Lig temsilcisi Metalist Kharkiv'den renklerine bağladığı Arjantinli yıldız Jose Sosa, dün sabah saatlerinde sağlık kontrolünden geçirildi. Acıbadem Fulya Sporcu Sağlığı Merkezi'nde gerçekleştirilen testler sırasında sempatik hareketleriyle beğeni kazanan Arjantinli futbolcu, kontrollerin tamamlanmasının ardından soluğu Nevzat Demir Tesisleri'nde aldı. Burada teknik heyetle biraraya gelen 29 yaşındaki yıldız; Siyah-Beyazlı antrenman formasını giyerek Kartal pozu verdi.

'Bütün kupalara talibim'

Nevzat Demir Tesisleri'ndeki ziyaretinin ardından açıklamada bulunan Sosa, "Duyduğum kadarıyla Beşiktaş'ın taraftarları çok özel. Onların da vereceği destekle saha içerisinde elimden geleni yapmaya çalışacağım. Takımla bir araya geldiğimde eksiğim var mı, yok mu o zaman anlayabilirim. İlk önce takım arkadaşlarıma alışmak var. Ondan sonra da Beşiktaş forması altında ne yapmam gerekiyorsa, nerede mücadele etmem, hangi kupayı kazanmam gerekiyorsa hepsine talibim" dedi.

44 günlük satın alma opsiyonu!

Başarılı futbolcunun transfer detaylarıyla ilgili olarak kulüp yönetiminden KAP'a yapılan bilgilendirmede ilginç bir detay ortaya çıktı. İlk etapta Arjantinli futbolcuyu bonservisiyle beraber almayı planlayan Siyah-Beyazlılar'ın, Metalist'le satıl alma opsiyonlu kiralama formülü üzerinde el sıkıştığı bildirildi. Siyah-Beyazlılar'ın, kiralama bedeli olarak Ukrayna ekibine 1 milyon 400 bin Euro ödeyeceği bildirildi. Kulübün, 15 Ekim tarihine kadar da 2 milyon Euro ödeyip oyuncunun bonservisini alma hakkının bulunduğu açıklandı. Öte yandan Sosa'nın, Beşiktaş'tan 1 milyon 500 bin Euro garanti ücret ve 10 bin Euro da maç başı para alacağı öğrenildi. Opsiyonun kullanılması halinde ise Arjantinli futbolcunun, ilk yıl için 1 milyon 550 bin Euro ve maç başı 10 bin Euro kazanacağı, ilerleyen iki sene de bu ücretin 50 bin Euro artacağı ifade edildi.

Demba Ba’nın ilacı olacak


Beşiktaş’ın yeni transferi Jose Sosa’nın ilk 11’deki yeri belli oldu. Orta alanda birçok bölgede görev alabilen 29 yaşındaki futbolcunun, hücum hattının en ilerisinde yer Demba Ba’nın arkasında forma giyeceği bildirildi.

Siyah-Beyazlılar’ın yeni transferi Jose Sosa’nın, ilk 11’de yer forma giyeceği bölgesi belli oldu. Teknik direktör Slaven Bilic’in, orta alanın sağ ve sol bölgelerinde oynayabilen, ek olarak forvet arkasında forma giyebilen başarılı futbolcuyu, Demba Ba’dan oluşan hücum hattının arkasında görevlendireceği bildirildi. Orta sahanın sağında Gökhan Töre’yi, solunda ise Olcay Şahan’a verdiği görevde değişikliğe gitmeyeceği öğrenilen Hırvat çalıştırıcının, Atiba Hutchinson’a da joker gözüyle baktığı için Kanadalı futbolcunun da yerinin garanti olduğu öğrenildi. Bu isimlerin ardından orta alanda geriye kalan isimlerden Oğuzhan Özyakup’u kulübeye çekmeyi planlayan Hırvat hocanın, Arjantinli futbolcuya, hücum organizasyonlarını yönetme görevi vereceği öğrenildi.

Çift forvete dönülecek

Devler Ligi’ndeki ön eleme aşamasında ilk olarak Feyenoord ve ardından da Arsenal’le oynadığı karşılaşmalarda tek forvet sistemini kullanan ve bu taktik anlayışını Mersin İdmanyurdu karşılaşmasında da sürdüren Bilic’in, 10 numara transferinin ardından çift santrafora geçiş yapacağı öğrenildi. Bu bölge için Senegalli yıldız Demba Ba’nın yerinin garanti olduğu öğrenilirken Hırvat teknik adamın, son dönemin formda ismi Cenk Tosun ve Mustafa Pektemek arasında tercih yapacağı bildirildi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ