MENÜ

Ukrayna engelini aşamadık: 58-64

Türkiye A Milli Erkek Basketbol Takımı, İspanya'da devam eden FIBA Dünya Kupası C Grubu'ndaki 3. maçında Ukrayna'ya 64-58 yenildi.

Ukrayna engelini aşamadık: 58-64

Karşılıklı basketlerle başlayan karşılaşmada Türkiye’nin iyi zamanlanmış tempo yükseltmeleri ile skora gitmesi, skor avantajını kazandırdı. Bu dönemde Ömer Aşık ve Barış Hersek ikilisinin turnuvanın başından beri olduğu gibi bir kez daha sahneye çıkması ile Türkiye, skorda 6-10 üstünlüğü yakaladı. Ancak çeyreğin son iki dakikası içinde hücumda tıkanan Türkiye'nin opsiyonlarına savunmada yapılan basit hatalar da eklenince Ukrayna oyuna geri döndü ve 13-13 eşitlikle ilk 10 dakika tamamlandı.

Maçın ilk çeyreğine damgasını vuran düşük skor, ikinci çeyrekte de devam etti. İki takımın da hücumda ritmini bulamaması maçın dengesinin bir takımın lehine kaymasını engelledi. Ömer Aşık’ın bir kez daha boyalı alanda devleştiği maçta Ukrayna, Mishula’nın kritik anlarda gelen üçlükleri ile maçın içinde kaldı. İki takımın kenar yönetiminin de mola almadığı ve oyuncu değişiklikleri ile oyuna müdahale ettiği çeyreğin son dakikalarında Türkiye, Cenk Akyol’un üçlüğü ile farkı açsa da Ukrayna bir kez daha geri döndü ve skora ortak oldu. Türkiye, ilk yarıyı 25-26 önde kapattı.

Maçın üçüncü çeyreğinin başında Barış Hersek ve Sinan Güler’in aldığı fauller, Türkiye’nin savunma dengesini etkiledi. Bundan faydalanan Ukrayna zaman zaman sayıya daha kolay ulaşarak kendisine avantaj sağladı. Pota altında ortaya koyduğu eforla skoru dengede tutan Türkiye, Ukrayna’nın bu bölgede önlem almasının ardından kısaları ve şutlarıyla cevap veremedi. Ukrayna’nın Jeder ile bulduğu sayılarla fark 6'ya kadar çıktı. Ancak çeyreğin son dakikası içinde Türkiye’nin pota altında Kerem Tunçeri ve Emir Preldzic ile bulduğu sayılar sonucunda skor yeniden ortaya geldi. Türkiye, Ukrayna karşısında son çeyreğe 41-39 geride girdi.

Karşılaşmanın dördüncü çeyreğinin ilk yarısına Ukrayna’nın hücum performansı damgasını vurdu. Bu dönemde şutlarla ve pota altı oyunuyla skor üreten Ukrayna farkı 7'ye kadar çıkardı. Bu noktadan itibaren Türkiye ritmini yine kazanıp farkı indirse de kazananı belirleyen Ukrayna’nın üçlükleri oldu. Türkiye, Emir Preldzic’in oyunu girmesiyle oyunun ritmini belirleme şansı yakalamışken Zaytsev ve Michula’nın arka arkaya gelen üçlükleri iplerin Ukrayna’nın elinde kalmasını sağladı. Son dakika içinde kullandığı tüm kritik şutlarda isabet sağlayan Ukrayna, maçı 64-58 kazandı.

12 DEV ADAM, GRUP İKİNCİLİĞİ ŞANSINI ZORA SOKTU

Dünya Kupası C Grubu’nda Ukrayna’ya 64-58 mağlup olan Türkiye, grup ikinciliği şansını zora soktu. Yarın Finlandiya ile karşılaşacak Milliler, grup ikincisi olabilmek için rakibi karşısında sahadan 7 sayı farkla galibiyetle ayrılmak zorunda. Bunun yanı sıra Türkiye, grubun son maçında Dominik Cumhuriyeti'ni de mağlup etmesi gerekiyor.

BİLBAO, (DHA)

Haberin Devamı
YORUM YAZ