MENÜ

Milliler, hedefe kilitlendi

A Milli Basketbol Takımı'nın Dünya Kupası'nda sivrilen iki ismi Oğuz Savaş ve Barış Hersek, iki maç sonrası özgüven kazandıklarını belirterek, “İyi durumdayız. Gruptaki üç maçımızı da kazanıp turu geçmek istiyoruz” dediler.

Milliler, hedefe kilitlendi

12 Dev Adam’ın iki formda ismi Oğuz Savaş ve Barış Hersek, iddialı konuştu. Yeni Zelanda ve ABD maçlarında parlayan milli oyuncular, kendilerine güvendiklerini söyledi. Oğuz, böyle oynadıkları takdirde Ukrayna, Finlandiya ve Dominik’i yeneceklerini belirterek, “Gruptan ikinci olarak çıkma şansımız çok yüksek. Üç takımı da yenebilecek güçteyiz. İyi takımız ama bu maç kazanmaya yetmiyor. Sahaya çıkıp oynamamız gerektiğini biliyoruz” dedi.

‘Fast break yasak olsa!’

ABD maçında rahat oynamalarının kendilerine avantaj sağladını belirten Oğuz, “İlk yarı sonunda ‘neden olmasın, kazanabiliriz’ düşüncesi oldu ama son periyotta çözüldük. ABD çok enerjik bir takım, 23 yaş ortalaması var. Çok atlet oyunculara sahipler ve çok agresif oynuyorlar. Top kaybı yaptığınız anda hızlı hücum yapıyorlar. Hatta bazen çabuk hücuma çıktılar ki faul bile yapamadık. En çok burada zorlandık. Fast break yasak olsa, sete set oynasak kazanabilirdik (gülüyor). Bundan sonra daha az top kaybı yapmaya çalışacağız” diye konuştu.

‘En iyisini vermeye çalışıyorum’


Yeni Zelanda maçında attığı üçlüklerle gündeme gelen Barış Hersek de, “Şu an kazanılmış ya da kaybedilmiş bir şey yok. Kalan maçları kazanıp en avantajlı yerde grubu bitirmek istiyoruz. Milli takıma herkes gibi ben de ayrı bir heyecanla geliyorum. En iyisini vermeye çalışıyorum. ABD maçını sadece bir grup mücadelesi olarak düşünmek gerekiyor. ABD ile oynamak başlı başına bir sorun ama onları iyi durdurduk. İyi bir üçlük yüzdesi yakaladım. Doğru şut geldiği zaman kullanmaktan çekinmiyorum. Yeni Zelanda maçında da bu şutlarda isabet buldum. Umarım takım olarak devamını getireceğiz” ifadesini kullandı.

Preldzic’e aile desteği!

Ay-Yıldızlı formayla ilk kez Dünya Kupası’nda boy gösteren Fenerbahçe’nin başarılı basketbolcusu Emir Preldzic’e, İspanya’da en büyük desteği babası Senad ve annesi Media veriyor. Türkiye formasını 2011 ve 2013 Avrupa’da giyen Preldzic’e İspanya’da oynadığı 2 maçta da 11.5 sayı, 4.0 ribaunt ve 4.0 asist ortalaması tutturdu.

Gökhan German

Haberin Devamı
YORUM YAZ