MENÜ

Fırtına patladı

Baş döndüren bir hızla transfer yapan Trabzonspor, dün de gövde gösterisi yaptı. Malili forvet Yatabare ile Ganalı hücumcu Waris Majeed sabah saatlerinde kente getirildi. Savunmaya da önemli bir takviye yapıldı, Aris'in 30 yaşındaki defans oyuncusu Avraam Papadopoulos'la 2 yıllık anlaşma sağlandı.

Fırtına patladı

Trabzonspor, transferin son gününde 3 bomba birden daha patlattı. Bordo-Mavililer, daha önce prensip anlaşmasına vardığı Mustapha Yatabare, Majeed Waris ve Avraam Papadopoulos'u Türkiye'ye getirerek resmi sözleşmeye imza attırdı.

Transfer döneminin son günleri Bordo- Mavili taraftarlar adına çok hareketli geçti. Kayseri Erciyes maçından sonra Vahid Halilhodzic’in 2 transfer yapacağız sözü gerçekleşti. Karadeniz ekibi, daha önce ön protokol imzaladığı Mustapha Yatabare’yi dün özel bir uçakla Trabzon’a getirerek, resmi sözleşmeye imza attırdı. Oscar Cardozo’ya iyi bir partner talep eden Bosnalı çalıştırıcının bu isteği de mutlu sonla bitmiş oldu. Saat 15.00 sularında Trabzon Havalimanı’na ayak basan Mali’li futbolcu, ardından Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’ne giderek, teknik heyetle tanıştı. Vahid hocanın yardımcılıklarını yapan 4 Fransız antrenörün referansları sonrasında kadroya katılan 28 yaşındaki futbolcu, 3 yıllık mukaveleyi kabul etti. Bu arada transferin detayları gün yüzüne çıktı. Buna göre taraflar 2.5 milyon Euro’da el sıkıştı.

6 milyon Euro’ya geldi

Taraftarlar Yatabare ile coşarken, yönetim bir ismin daha işini bitirdi. Transfer döneminin sona ermesine saatler kala, Bordo-Mavililer, Spartak Moskova’nın 1991 doğumlu oyuncusu Majeed Waris’i resmen renklerine bağladı. Şaşırtıcı bir şekilde dün sabah saatlerinde İstanbul’a gelen Gana’lı futbolcu, Bakırköy Acıbadem Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçti. Öğleden sonra ise özel uçakla Trabzon’a giderek, tesisleri gezdi. Profesyonel futbol kariyerine İsveç’in Hacken takımında başlayan golcü oyuncu, burada yıldızını parlattıktan sonra 19 yaşında Rus ekibi Spartak Moskova’ya 2.9 milyon Euro’ya gitti. Ayrıca bu Hacken’in en çok kar ettiği transfer olarak tarihe geçti. Moskova, Waris’i deneyim kazanması için geçen sezon Fransız ekibi Valenciennes’a kiraladı. Hem kanatlarda hem de forvette oynayabilen genç futbolcu, çok yönlülüğüyle tam da Vahid hocanın kriterlerine uyuyor. Gana’lı yıldız için Karadeniz ekibinin kasasından 6 milyon Euro çıktı. Bu arada genç oyuncu yıllık 950 bin Euro artı maç başına da 10 bin Euro alacak.

1.2 milyon Euro alacak

Karadeniz ekibi dün transfere doymadı. Herkes 1 ismin KAP’a açıklanmasını beklerken, Bordo-Mavililer 3 futbolcuya Trabzonspor formasını giydirdi. Fırtına’nın son sürpriz takviyesi 30 yaşındaki Yunan defans oyuncusu Avraam Papadopoulos oldu. 2008-09 sezonundan itibaren Olympiakos’ta oynayan deneyimli futbolcu, kariyerin boyunca 3 Yunanistan şampiyonluğu ve 2 de Yunanistan Kupası zaferi yaşadı. Tecrübeli oyuncu, dün akşam önce İstanbul’a ardından da Trabzon’un yolunu tuttu, 1 yıllık mukaveleyi kabul etti. Bu arada yönetimin görüşmeleri bedelsiz olarak nokta koyduğu bildiridi. Avraam, yıllık 1.2 milyon Euro garanti ücret, maç başına da 12 bin Euro kazanacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ