MENÜ

Fernando Alonso'ya uçuk teklif!

Bu hafta Alonso'nun kontratı hakkında Ferrari için sihirli olabilir.

Fernando Alonso'ya uçuk teklif!

Patron Marco Matiacci, resmi olmayarak 2015 yılı için pilotlarının Fernando Alonso ve Kimi Raikkonen olacağını açıklamıştı. Fakat bu hafta sonu basın konferansında yapılacak bir kabul anlaşması olmayacak.

Matiacci'nin Autosprint'te çıkan sözleri şu şekilde: "Sürücüler açısından Monza'da herhangi bir duyuru yapılmayacak. Çünkü duyuru yapacak bir şey yok. Alonso'nun ve Raikkonen'in 2015 yılını kapsayan kontratları var."
Teknik olarak bu doğru. Fakat Alman Auto Motor und Sport'un iddiasına göre Eylül'de her şey değişebilir. Muhabir Michael Schmidt'in takım içi kaynaklardan elde ettiği bilgiye göre, Alonso'nun kontratında "1 Eylül'de şampiyona liderinin 25 puan gerisindeyse kontratını sonlandırabilir." maddesi var.

Monza öncesinde Alonso, şampiyona lideri Nico Rosberg'in yaklaşık 100 puan gerisinde. Bu Alonso hemen ayrılacak anlamına gelmese de, İngiliz Telegraph gazetesinin haberinde, Mclaren şefi Ron Dennis, Alonso'ya şaşırtıcı bir teklif yaptı ve bu teklif yıllık 32 milyon $.

Haberde ayrıca, Dennis'in 2007'de Alonso ile yaşadığı tartışmalara rağmen, Honda güç projesi için İngiliz takımına dönmesi konusunda görüştü.

Alonso buna rağmen Japonya'dan çıkacak son söylentilerle telaşa düşebilir. Söylentilere göre, Honda'nın 6 yıllık yokluğundan sonra döneceği 2015 sezonunda Mclaren'e vereceği v6 turbo motorları şu anda lider motor üreticisi Mercedes'in çok arkasında bulunuyor.

(türkiyef1)

Haberin Devamı
YORUM YAZ