MENÜ

Dünya devleri konuştu

2014 Dünya Kupası'nda Türkiye'nin ABD'yi zorlayan oyunu büyük övgü topladı. Özellikle İspanya ve ABD basınında; 'Türkiye, ABD'nin ölümlü olduğunu gösterdi', 'ABD, Ataman'ın sistemi yüzünden az daha tökezliyordu' yorumları yapıldı.

Dünya devleri konuştu

Finladiya’ya 59 sayı fark atan ABD’nin Türkiye’ye karşı da böyle bir sonuç alacağı düşünülüyordu. Ancak Ergin Ataman ve öğrencilerin performansı, sadece ABD’li oyuncuları değil, tüm dünyayı şaşkına çevirdi. Türkiye’nin dünyanın 1 numarası karşısında devreyi 40-35 önde kapatması, ABD’nin zaferinden daha fazla konuşuldu. Özellikle de İspanya ve ABD basınında Türkiye’ye ve maçı yönetiminden dolayı Ergin Ataman’a övgü dolu yorumlar yapıldı...

‘ABD, hamamda terledi’

“Türkiye, ABD’nin insan olduğunu, ölümlü olduğunu gösterdi” başlığını atan İspanya’nın yüksek tirajlı gazetesi Marca, haberin içeriğinde de, maç sonunda ABD kadar Türkiye’nin de alkışlandığını ve Türkler’in, 40 dakika dayanamadığını ancak ABD’yi yenmenin imkansız olmadığını gösterdiğini yazdı. AS gazetesi de “Türkiye, skorun 53-53 olduğu 25. dakikaya kadar ayakta” başlığını attı ve “Türkiye, kendinden çok üstün olan ABD’nin nasıl mağlup edilebileceğine ilişkin bir yol gösterdi” yorumunda bulundu. Bask bölgesinin gazetelerinden El Correo manşetinde, “ABD, Türk hamamında terledi”, El Pais, “Türkiye, ABD’yi terletti” başlıklarını kullandı.

ESPN: ‘Ataman İmparatorluğu’

ABD’de basınında da ESPN Gazetesi, özellikle de coach Ergin Ataman’ın sistemini övdü. “Türkiye ABD’nin üzerine nasıl çıktı!”, “ABD az daha Ataman’ın sistemi yüzünden tökezliyordu” manşetlerini atan ESPN’de haber içeriğinde ise ABD’nin ‘Ataman İmparatorluğu’ karşısında oyunun kontrolünü çok zor eline geçirdiğini yazdı. Bu arada maç sırasında da Twitter’da ABD’li taraftarlar, geride olmanın şaşkınlığını tweet atarak paylaştı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ