MENÜ

A Milli Takım, yolculuğa başlıyor

Son büyük turnuvasına Fatih Terim yönetiminde Euro 2008'de katılan ve yarı final oynayarak tarihi bir başarı elde eden A Milli Futbol Takımı, yine Fatih Terim yönetiminde 2016 Avrupa Şampiyonası eleme yolculuğuna başlıyor.

A Milli Takım, yolculuğa başlıyor

Hollanda, Çek Cumhuriyeti, İzlanda, Kazakistan ve Letonya'nın bulunduğu A Grubu'nda mücadele edecek olan ay-yıldızlılar, 3 Eylül'deki Danimarka hazırlık maçının ardından ilk puan sınavını 9 Eylül'de İzlanda deplasmanında verecek.

2016 Avrupa Şampiyonası eleme grubunda deplasmanda İzlanda ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdüren A Milli Futbol Takımı, yarın Danimarka ile özel maçta karşı karşıya gelecek.

Haberin Devamı

Danimarka'nın Odense kentindeki TRE-FOR Park'ta yapılacak mücadele TSİ 21.00'de başlayacak.

Türkiye ile Danimarka A milli futbol takımları yarınki özel maçta 10. kez karşı karşıya gelecek. İki ülke milli takımları arasında geride kalan 6'sı özel, 3'ü resmi 9 maçtan sadece birini Türkiye kazandı. Milliler, 1992'de Ankara'daki özel maçı 2-1 kazandıktan sonra rakibini son 5 karşılaşmada yenemedi. Danimarka ise Türkiye'yi 3 kez mağlup etti. Taraflar arasındaki 5 maç da berabere sonuçlandı. Türk Milli Takımı'nın 7 golüne, "Vikingler" 11 golle yanıt verdi.

Taraflar arasındaki son maç 2012 yılında oynandı. İstanbul Türk Telekom Arena'da, ay-yıldızlı ekibin tarihteki 500. maçı olma özelliği taşıyan özel müsabaka 1-1 tamamlandı.

İLK MAÇ 9 EYLÜL'DE İZLANDA DEPLASMANINDA

A Grubu'nda Hollanda, Çek Cumhuriyeti, İzlanda, Kazakistan ve Letonya ile eşleşen Millî Takımımız, grupta ilk iki sırada yer aldığı takdirde Euro 2016 biletini cebine koyacak. Bu arada hemen ekleyelim, 53 takımın 9 grup üzerinden oynayacağı elemelerde en iyi grup üçüncüsü de finallere yükselecek. Geri kalan 8 grup üçüncüsünden dördü de aralarındaki ikili play-off'ların ardından finallere katılmaya hak kazanacak.

ZORLU İZLANDA

9 Eylül'de Euro 2016 elemelerinin açılış maçında karşılaşacağımız İzlanda önünde hiç de başarılı bir karneye sahip değiliz. Bugüne kadar 6'sı resmi, 1'i özel olmak üzere 7 kez karşılaştığımız İzlanda'ya 4 kez yenilirken sadece 1 kez kazanabildik. 2 karşılaşma ise berabere sonuçlandı. İzlanda'nın attığı 13 gole millîlerimiz 9 golle karşılık verdi. İlk olarak 24 Eylül 1980'de Dünya Kupası elemelerinde İzmir'de karşı karşıya gelen iki ülke millî takımlarının maçını İzlanda 3-1 kazandı. Bu karşılaşmada millîlerin tek golünü bugünkü Teknik Direktörümüz Fatih Terim penaltıdan atmıştı. Bu maçın rövanşını da 2-0 kaybeden ay-yıldızlılar, 1988'de Dünya Kupası elemelerinde rakibiyle 1-1 berabere kalıp, rövanşı da 2-1 kaybetti. 1991'de yapılan özel maçı ise İzlanda 5-1 kazandı. İzlanda ve Türkiye son olarak 1994'te Avrupa Şampiyonası elemelerinde eşleşti. İlk maçı 5-0 kazanan millîler, rövanşta ise golsüz berabere kaldı.

Haberin Devamı

Lars Lagerback ile Heimir Hallgrimsson'un birlikte çalıştırdığı İzlanda, 11 kere katıldığı Avrupa Şampiyonası elemelerinde bugüne kadar finallere yükselme başarısını gösteremedi. 2014 Dünya Kupası finallerine gitme şansını play-off'larda elenerek kıl payı kaçıran İzlanda ile A Millî Takımımız, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in idaresinde tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonası finallerine yükselme başarısını gösterdiği Euro 96 elemelerinde aynı grupta yer almıştı. İzlanda, iç saha maçlarını başkent Reykjavik'teki Laugardalsvöllur Stadı'nda oynuyor.

Milli Takımımızı 1996'da tarihinde ilk defa Avrupa Şampiyonası finallerine taşıyan, Euro 2008'de ise yarı final başarısının mimarı olan Fatih Terim, ay-yıldızlı takımın başında 100 maçı geçerek tarihi bir rekora imza attı. Üçüncü kez Millî Takım'ın başında bulunan ve bu defa teknik direktörlüğün ötesinde Türkiye Futbol Direktörü unvanıyla geniş yetkilerle donatılan Fatih Terim, bu döneme de damgasını bir uluslararası turnuvayla vurmak amacında. 2014 Dünya Kupası elemelerinin bitmesine dört maç kala göreve gelen ve oldukça umutsuz bir durumda Millî Takım'ın şansını son maça kadar taşımayı başaran Terim, bu üçüncü dönemdeki 10 maçından 8 galibiyet, 2 yenilgiyle ayrıldı. Dünya Kupası elemelerindeki ilk üç maçından iç sahada 5-0'lık Andorra, deplasmanda da her ikisi de 2-0'lık skorlarla sona eren Romanya ve Estonya galibiyetlerini çıkartan Fatih Terim, ilk yenilgisine iç sahadaki 2-0'lık Hollanda maçıyla uğradı.

Haberin Devamı

Dünya Kupası defterinin kapanmasının ardından Euro 2016 elemeleri için kolları sıvayan Fatih Terim yönetimindeki ay-yıldızlılar, özel maçlarda sırasıyla Kuzey İrlanda'yı 1-0, Belarus, İsveç ve İrlanda Cumhuriyeti'ni 2-1, Honduras'ı da 2-0 yendikten sonra ABD'ye 2-1 mağlup oldu. Bu arada rakibimiz FIFA üyesi olmadığı için klasmana girmeyen Kosova maçı da millîlerimizin 6-1'lik üstünlüğüyle sonuçlanmıştı.

--MAÇ PROGRAMI ŞÖYLE--

9 EYLÜL 2014
Kazakistan-Letonya
İzlanda-Türkiye
Çek Cum.-Hollanda

10 EKİM 2014
Türkiye-Çek Cum.
Hollanda-Kazakistan
Letonya-İzlanda

13 EKİM 2014
Kazakistan-Çek Cum.
Letonya-Türkiye
İzlanda-Hollanda

16 KASIM 2014
Hollanda-Letonya
Türkiye-Kazakistan
Çek Cum.-İzlanda

28 MART 2015
Kazakistan-İzlanda
Çek Cum.-Letonya
Hollanda-Türkiye

12 HAZİRAN 2015
Kazakistan-Türkiye
Letonya-Hollanda
İzlanda-Çek Cum.

03 EYLÜL 2015
Türkiye-Letonya
Hollanda-İzlanda
Çek Cum.-Kazakistan

6 EYLÜL 2015
Türkiye-Hollanda
Letonya-Çek Cum.
İzlanda-Kazakistan

10 EKİM 2015
Kazakistan-Hollanda
İzlanda-Letonya
Çek Cum.-Türkiye

13 EKİM 2015
Türkiye-İzlanda
Hollanda-Çek Cum.
Letonya-Kazakistan

YORUM YAZ