MENÜ

Son Fırtına Yatabare

Vahid Halilhodzic işaret etti, Bordo-Mavili yöneticiler işi bitirdi. Fransa'nın Guingamp takımında oynayan Mustapha Yatabare Trabzon'da oynamayı kabul etti. Taraflar imzaları bugün atacak, 28 yaşındaki futbolcu yarın da şehre ayak basacak.

Son Fırtına Yatabare

Yabancı kontenjanını boşaltan Bordo-Mavililer, transfer atağına tekrar kalktı. Cardozo’ya iyi bir alternatif isteyen Vahid Halilhodzic tanıdığı bir ismi istedi. Bordo-Mavili kurmaylar da Fransa’ya giderek Mustapha Yatabare için Guingamp kulübüyle el sıkıştı. Fatih Atik transferinde Guingamp’lı yöneticilerle iyi ilişkiler kuran Trabzonspor, transferi 2 milyon Euro dolaylarında bitirdi. Özel işleri nedeniyle Fransa’da bulunan Mali’li futbolcunun, Türkiye’ye geliş tarihi ertelendi. Yurda dün gelmesi beklenen 28 yaşındaki forvet oyuncusunun, imzayı bugün noter gözetiminde Fransa’da atacağı ve yarın da Türkiye’ye geleceği öğrenildi. Mitroglou ve Slimani’de konuşulan fiyatlardan sonra Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu bu isimlerden vazgeçmiş, Yatabare için yönetici Serhat Altıncı’yı görevlendirmişti. 3 kulvarda yarışacak olan Fırtına’da Başkan da kadro derinliği açısında geniş bir rotasyon kurmayı istiyordu. Oscar Cardozo’nun dünkü maçta forma giymemesi de Hacıosmanoğlu’nun Yatabare üzerinde kesin karar vermesine neden oldu.

Fransa’dan dışarı çıkmadı

Halilhodzic’in ve teknik heyette bulunan 4 Fransız antrenörün yakından tanıdığı Yatabare, Guingamp formasıyla geride kalan sezonda 38 maçta 20 gol atarak yapılması güç bir istatistiğe imza attı. Profesyonel futbol kariyeri boyunca Fransa’dan dışarı çıkmayan Mali’li futbolcu ülkesi adına toplam 18 maçta 2 kez rakip fileleri havalandırmayı başardı.

Yatabare kimdir?

Tam adı: Mustapha Yatabare
Doğum tarihi: 26 Ocak 1986
Yaş: 28
Doğum yeri: Beauvais/Fransa
Mevkii: Forvet
Boyu: 1.85 m.
Oynadığı takımlar: Guingamp,Boulogne, Clermont, Amiens

Son 5 sezon ne yaptı?

Sezon Takım O G A
2013-14 - Guingamp 38 20 5
2012-13 - Guingamp 36 22 5
2011-12 - Guingamp 21 - 4
2010-11 - Boulogne 32 3 2
2009-10 - Boulogne 40 7 -

Haberin Devamı
YORUM YAZ