MENÜ

Kayseri acımadı: 0-1

Yeni transferlerine lisans çıkaramayan, sezona altyapı ağırlıklı kadrosuyla başlayan Orduspor, 75 dakika 10 kişi oynayan Kayseri'ye diş geçiremedi. Şampiyonluğun güçlü adayı, Nobre'nin penaltısıyla sezona zaferle 'merhaba' dedi.

Kayseri acımadı: 0-1

Orduspor’un ilk maçında Kayserispor’a karşı işi zordu. Çünkü rakip, Bobo, Nobre, Biseswar ve Sereno gibi yıldızların yanı sıra kadrosuna yaptığı takviyelerle geçen sezonun şampiyonu Başakşehir’in misyonunu üstlenmişti. Yani deplasmanda da olsa ağır favoriydi.

Bu nasıl penaltı!

Nitekim yerden paslarla başladıkları oyunda bu ligin üstünde bir havaya sahip olduklarını hemen gösterdiler. Kayserispor o kadar sakindi ki, 13’te kırmızı kart görüp takımını 10 kişi bırakan Cemil bile bozmadı bu rahatlığı. Karadeniz ekibi, Emre ve Landel’le saman alevi gibi yanıp sönse de konuğun golü bulması uzun sürmedi. 44’te Nobre’nin şutu Ufukhan’ın net bir şekilde sırtından döndü, Serkan Tokat ise “El” gördü. Penaltıyı kullanan Nobre sezonun siftahını yaptı.

Ölçü olmaz...

İkinci yarıda Kayserispor daha kontrollüydü. Ekonomik kriz nedeniyle gençlerden medet uman Orduspor ise beraberlik ümidiyle saldırdı. 83’te Ufukhan da kızarınca iki takım eşitlendi. Maç da orada bitti. PTT 1. Lig’in ‘Uzay takımı’ Kayserispor ilk maçını kazasız atlattı. Orduspor’un ise bu tabloda lige tutunması çok zor olacak. Sezon iki takıma da hayırlı olsun .

Kırılma anı


13. dakikada Cemil’in gördüğü kırmızı kart maçın rengini bir anda değiştirdi. Karşılaşmanın mutlak favorisi olan Kayserispor, 75 dakika kontrollü oynamak zorunda kaldı.

Maçın adamı

Mert Nobre, sahanın en arzulu ismiydi. Penaltıda aktif rol oynadı. Zaferi getiren golü attı. PTT 1. Lig stoperlerinin işinin ne kadar zor olacağını gösterdi.

Ömer Necati Albayrak

Haberin Devamı
YORUM YAZ