MENÜ

Kagawa, Borussia Dortmund'ta

Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Borussia Dortmund'un Manchester United takımında forma giyen Shinji Kagawa'yı transfer ettiği bildirildi.

Kagawa, Borussia Dortmund'ta

Alman Kulübü’nden yapılan açıklamada Borussia Dortmund’un Kagawa ile 30 Haziran 2018 tarihine kadar sürecek 4 yıllık bir sözleşme imzaladığı ifade edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Borussia Dortmund’un sportif direktörü Michael Zorc, son birkaç gün önce Shinji Kagawa’yı Manchester United takımından transfer etme fırsatı doğduğunu belirterek, bunun üzerine kaliteli oyuncuyu yeniden Borussia Dortmund’a kazandırmaya karar verdiklerini kaydetti.

Kulübün CEO’su Hans-Joachim Watzke de, Kagawa’nın teknik özelliği çok yüksek olan bir futbolcu olduğunu ifade ederek, "Kagawa kesin bir şekilde Borussia Dortmund’a dönmek istedi. Biz de Kagawa’nın 2 yıl düzensiz oynama döneminden sonra üst seviyede bir performansı yakalaması için burada ihtiyacı olan sakinliği, zamanı ve değer görmeyi bulabileceğinden eminiz" ifadesini kullandı.
Kagawa da, Premier Lig’de bir hayalini gerçekleştirmek için İngiltere’ye gittiğini belirterek, "Ben Dortmund’dan ayrıldığım gün bir röportajda ’Borussia Dortmund dönemi benim için bitmedi’ demiştim. Şimdi yeniden Dortmund’da olduğumdan dolayı mutluyum" şeklinde konuştu.

Borussia Dortmund’un bir aile gibi olduğunu ifade eden Kagawa, "Beni unutmadıkları ve yeniden bu aileye dahil olduğumdan dolayı sevinçliyim" dedi.
Kagawa 2010-2012 yılları arasında sarı-siyahlı ekibin formasını giymiş, ardından Manchester United’e transfer olmuştu. Bundesliga’da oynadığı 49 maçta 21 gol atan tecrübeli oyuncunun, Dortmund ekibinin 2011 ve 2012’de iki kez üst üste şampiyon olmasında önemli payı vardı.

Premier Lig’de de 38 maçta 6 gol atan Kagawa’nın transfer dönemi bitmeden önce yarın Alman Futbol Federasyonu’nun listesinde yer alacağı ve bir dahaki Bundesliga maçında forma giyebileceği bildirildi.
Borussia Dortmund, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde D Grubu’nda Galatasaray’ın rakipleri arasında yer alıyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ