MENÜ

Beşiktaş'tan 10 numara transfer!

Süper Lig'de bu sezon 4. yıldız hayalleri kuran Galatasaray ve Fenerbahçe'nin önünde şampiyonluğa ulaşmaya kilitlenen Beşiktaş, 10 numara bölgesine dünyaca ünlü bir yıldız kazandırdı. Siyah-Beyazlılar, Metalist'in Arjantinli oyuncusu Jose Sosa'yı 3 yıllığına renklerine bağladı.

Beşiktaş'tan 10 numara transfer!

Uzun süredir 10 numara takviyesi konusunda çalışmalarını sürdüren Beşiktaş, transfer sezonunun bitimine 1 gün kala bombayı patlattı. Siyah-Beyazlılar, Ukrayna Premier Lig devi Metalist Kharkiv’in Arjantinli yıldızı Jose Sosa’yla 3 yıllık sözleşme imzaladı. 29 yaşındaki Tangocu için kulübüyle 4.5 milyon Euro’da anlaşmaya varan Kara Kartal, başarılı futbolcuyu dün akşam saatlerinde İstanbul’a getirdi. Teknik direktör Slaven Bilic’in yoğun ısrarlarının ardından Sosa’yı kulübe kazandıran Siyah-Beyazlılar’ın, yıldız isme yıllık 2 milyon Euro garanti ücret ödeyeceği bildirildi. Sağ ve sol açık bölgeleriyle beraber forvet hattının arkasında da görev alabilen Sosa, kariyerinde daha önce; Bayern Münih ve Napoli gibi üst düzey takımların formasını giymişti. Arjantin Milli Takımı’nın değişilmez isimleri arasında yer alan
deneyimli futbolcu, son olarak kiralık olarak oynadığı Atletico Madrid’le İspanya La Liga’da kupa sevinci yaşamış, Şampiyonlar Ligi’nde de final oynayan takımın kadrosunda yer almıştı.

Haberin Devamı

Arda’nın etkisi büyük!

Atletico Madrid’ten takım arkadaşı Arda Turan’dan Beşiktaş’la ilgili olarak bilgi alan Sosa’nın, Kara Kartal’a transferinin Milli yıldızla yaptığı görüşmenin ardından şekillendiği öğrenildi. Arjantinli futbolcunun, Arda’dan gelen, “Beşiktaş, Türkiye’nin en önemli takımlarından biri. Yaşayacağın İstanbul ise mükemmel bir şehir. Teklifi kabul edersen pişman olmazsın” tavsiyesinin ardından Siyah-Beyazlılar’a yeşil ışık yaktığı ifade edildi.

Simeone yere göğe sığdıramadı!

Arjantinli yıldız Jose Sosa, geçen sezonda Atletico Madrid’e transferi sırasında takımın başarılı çalıştırıcısı Diego Simeone tarafından yere göğe sığdırılamamıştı. Deneyimli teknik adam, Kartal’ın yeni 10 numarasıyla ilgili olarak, “Sosa, çok dinamik ve hücumda farklı bölgelerde oynayabilen bir oyuncu. Jose gibi oyunculara her takımlarda ihtiyaç vardır” ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı

Mini yorum

Her takıma lazım...

Jose Ernosta Sosa... Arjantin futbolunun yetiştirdiği en önemli oyunculardan biri. Estaduiantes’te başlayan kariyerinde Almanya’dan Bayern Münih, İtalya’dan Napoli ve İspanya’dan da Atletico Madrid gibi büyük takımların kilit oyuncuları arasında yer aldı. Oyunun her iki kanadında ve forvet arkasında ‘10 numara’ pozisyonunda oynayabiliyor. Beşiktaş bir kez daha, takıma katkı sağlayabilecek bir futbolcuyu kadrosuna kattı. Karşımızda hem teknik hem asist özelliği olan, uzaktan şut atabilen, tecrübesiyle teknik direktör Slaven Bilic’in Kara Kartal’ına büyük katkı verebilecek düzeyde bir yıldız duruyor.

Çağrı Davran

YORUM YAZ