MENÜ

Tosun Paşa: 0-1

Beşiktaş Mersin'deydi. Saha zemini berbattı ama mücadele nefes kesti. Top bir o kalede bir bu kaledeydi. İşte gecenin özeti: Cenk Tosun attı, Cenk Gönen kurtardı, Kartal kanatlandı!

Tosun Paşa: 0-1

Arsenal'a dramatik şekilde elenip Şampiyonlar Ligi'ne giremeyen Kartal, Mersin'e endişeli gelmişti. Oğuzhan'ın cezasına; Ba ve Tolga'nın sakatlığı eklendi. Veli de kötü zemine takılıp oyun dışı kaldı. Sıcak havanın hamama çevirdiği maçta bin bir olumsuzluk yaşayan Kartal'ı, yeni transferi Cenk uçurdu. Gurbetçi oyuncu ile lige üç puanla başlayan Siyah-Beyazlılar, bir düzine de gol kaçırdı. Maçın sonlarına doğru ev sahibinin cılız atakları puan almaya yetmedi. Bilic'in ekibi bu galibiyet ile teselli buldu ve lige verilen araya moralini düzelterek girdi.

Tosun gibi golcü!


Ligin ilk maçı her zaman ve her takım için zordur. Ancak Beşiktaş bu rutinin dışında çok farklı atmosferden çıktı. İngiltere'de 13 derecelerden dönüp; iki gün sonra yüzde 75 nem ve 34 derece bunaltıcı sıcakta futbol oynamak, öyle kolay iş değil. Bir de buna patates tarlası gibi zemini olan saha ve takımın yıldızı Demba Ba'nın yokluğunu eklersek; sıkıntı bir hayli büyük demektir. Mersin'de gerçekten 'kutu' gibi stat yapılmış. Avrupai ancak böyle berbat zemin, çıban başı gibi bela, resmen yazık! Kartal, ataklarda Olcay'ın kullandığı sol tarafı tercih etti hep. Gurbetçi oyuncu hiç gününde değildi. Motta da bu yarıda yardıma çıkmadı. Bilic kenarda hamle yapmayıp, seyretti. Oysa sağ açıkta Gökhan-ismail ikilisi çok istekli şekilde top bekleyip durdular. Nafile! Pas atan olmadı. Anlamsızca sol taraftan gidilmeye çalışılınca oyun sıkıştı. Bu da sahaya beraberlik için çıkan Mersin'in işine yaradı. Koca ilk yarıda gole kadar her iki kaleciye gollük şut gitmedi. Allah'tan hava sıcaktı da, kaleciler üşümedi! Ta ki, 43'te Cenk Tosun'un golüne kadar. Sağda pas alamayan Gökhan, Mustafa'nın başlattığı atakta kanat değiştirip ortaladı. Cenk soyadına yakışır şekilde yükselip kafayı çaktı: 0-1. Devrenin sonuna doğru gelen gol, Beşiktaş'a moral, ev sahibine ise kabus oldu.

Fark kaçtı...


İkinci yarı takımlar aynı tempo içinde sahaya çıktılar. Çalımbay skordan memnun bir havada sistem değişimine gitmedi. Bilic, her geçen dakika oyundan iyice düşen Olcay'ın yerine Kerim hamlesini yaptı. Fakat nefes almanın bile güç olduğu şartlarda oyunda göze hoş gelen değişim gerçekleşmedi. Devrenin başında günün başarılı ismi Necip'in atağında, Cenk Tosun, şut yerine bu oyuncuya pas verse maç o an bitecek. Bu kırılma anından sonra Cenk bir pozisyon daha buldu, bu kez dekaleciye takıldı. Bireysel olarak geride Sivok, önde ise Hutchinson üstün performans gösterdi. Özellikle Kanadalı oyuncu oyunu her iki yönde etkili kullanıp; Oğuzhan'ın yokluğunu aratmadı. Maça sonradan dahil olan Kerim ise zoru yapıp topu boş kale yerine Nihat'a nişanladı.

Sorunlara rağmen Beşiktaş

Her ne kadar bu maç kesin ölçü olmasa da, Mersin'in ligde bu hali ile tutunması zor. Kadro yetersiz ve kalitesizliği öne çıktı. Güney ekibi toparlayamaz ise ilerleyen haftalarda sıkıntı yaşar. Deplasmana; moralsiz, eksik gelip; olumsuz iklim ve saha şartlarına takılan Kartal, bu kötü ortamda bile çok pozisyon buldu. Cenk, Kerim, Olcay, İsmail ve Mustafa biraz etkili olsa üç puan çok farklı skorla gelirdi.Beşiktaş'ın sıkıntılı hali buysa, bakalım toparlanıp düzeldiğinde, rakipleri önünde daha neler, neler yapacak!

Haberin Devamı
YORUM YAZ