MENÜ

Eskişehir süper döndü: 2-1

Maça Konya iyi başladı. Yeşil-Beyazlılar Torje'yle öne de geçti. Ancak son 8 sezona zaferle başlayan Ertuğrul Sağlam, yine şaşırtmadı. Hürriyet'le skoru eşitleyen Es Es, Erkan'ın penaltısıyla 3 puanı aldı. Kırmızı-Siyahlılar, ligde 9 maç sonra kazandı.

Eskişehir süper döndü: 2-1

Hazırlık dönemi boyunca yaptığı 7 maçta 5 galibiyet 2 beraberlik alan, yani kazanmaya alışarak Eskişehir’e gelen Torku Konyaspor rakibini korkutuyordu. Kupa finalisti Es Es ise Süper Lig’de 9 maçtır kazanamıyordu. Diego ve Akaminko gibi iki stoperinden yoksun olan, transferleri henüz hazır hale gelmeyen Kırmızı-Siyahlılar’da bu tablo gerçekten ürkütüyordu. Nitekim, beklenen oldu. Konya maça fırtına gibi başladı. 2. dakikada Mehmet Uslu kesti, Uğur’un kafasında Boffin hata yapmadı. 11’de Marica gole yakındı, Es Es’in 1 numarası yine refleksini gösterdi. 13’te Ömer Ali şık çalımların ardından ceza alanına ortaladı. ‘Rumen Messi’ olarak tanınan Torje sahneye çıktı, tabelaya 1-0’ı yazdı. 22’de ceza alanına yapılan ortada arka direkte Ömer Ali kendisini unutturdu, kafası direkte patladı. 41’de Marica çatala yolladı, orada da Boffin vardı. Es Es, son 15’lik bölümde etkiliydi. Ancak bir gerçek var ki ilk yarıda Boffin farkı önledi.

Tribünler boş!

65’te Hürriyet’in şutu füze gibiydi, kaleci topu görmedi, skora denge geldi: 1-1. 74’te Lawal’ın pasında Ömer yerde kaldı, Abdülkadir Bitigen penaltıyı çaldı. Erkan atışı kullandı, Kırmızı- Siyahlılar, öne geçti: 2-1. Kalan bölümde sonuç değişmedi. Son 8 sezonda lige zaferle başlayan Ertuğrul Sağlam, seriyi devam ettirdi. Passolig kurbanı olan tribünlere 3 puan armağan etti.

Merak edilen yıldızlar

Torje: Sezona damga vurabilecek kapasitede bir tekniğe sahip. Ancak arkadaşlarından katkı alamayınca yalnız kaldı.

Marica: 90 dakikanın en çok pozisyona giren ismiydi. Gekas’ın boşluğunu dolduracağını gösterdi.

Funes Mori: Benfica’dan kadroya katılan Mori, çok çalıştı. Hücum hattında etkiliydi. İlerleyen haftalarda önemli kozlardan biri haline gelebilir.

Sissoko: Geleli daha bir hafta olmadı. İkinci 45’te girdi. Oyuna renk getirdi. Soğukkanlı hareketleriyle dikkat çekti. Tekniği üst düzey.

Ömer Necati Albayrak

Haberin Devamı
YORUM YAZ