MENÜ

"Türk futbolu kirlidir"

TFF'ye: Şike yapanlar küme düşürülmemiştir, hala haksız kazanç elde etmektedir. FENER'e: Fenerbahçe Yöneticileri, şike yapmış, Trabzonspor'un hakkını gasp etmiştir. TERİM'e: 30 ay önce konuşacağını söyleyenle neden ve hangi imkanlar için susmuştur?

"Türk futbolu kirlidir"

Trabzonspor, TFF, Fenerbahçe, Fatih Terim ve Lig TV’yi hedef gözeterek “Türk futbolu kirlidir” başlığı altında dün resmi internet sitesinden bir açıklama yayınladı. Geçtiğimiz hafta da aynı tarzda bir bildiri sunan Bordo-Mavililer, Yıldırım Demirören ve kurmaylarının bilinçli bir şekilde bu mevkiilere getirildiğini ifade etti. TFF’nin artık geçerliliğini ve insanlar üzerinde güvenirliğini kaybettiğini belirten açıklama işte şu şekilde:

Haberin Devamı

‘Özenle seçildiler’

“Türk futbol sisteminin tek hedefi şike yapanlara ceza verilmesini engellemek ve masum olanı mağdur etmektir. Bu sistemsel çabanın farklı sacayakları mevcuttur. Futbol Federasyonu başkan ve yönetimi, özenle (!) atanmıştır. Başkanlığını yaptığı kulübü finansal olarak iflas ettiren ve UEFA turnuvalarına gidememesine neden olan bir şahıs, kulübündeki başarıları (!) nedeniyle ülke futbolunu yönetmektedir. 30 ay önce, sezon sonu konuşacağını söyleyenlerin, neden sustukları ve kendilerine hangi imkânların sunulduğu sorgulanmıştır. Lig TV ve diğer medya organları; şike yapanları baştacı etmekte, fakat ‘şike’ kelimesine tahammül dahi edememektedir.”

‘Gayrimeşru kazançlar elde edildi’

Haberin Devamı

“Şikeden sorumlu olan Fenerbahçe ve diğer kulüpler hala küme düşürülmemişlerdir. Süper Lig’de bulunmaması gereken kulüpler, gayrimeşru kazançlar elde etmektedirler. Şike yapan şahıslar halen yönetici, futbolcu ve teknik direktör olarak faaliyet göstermektedirler. Bu nedenle, Trabzonspor Kulübü, konu hakkındaki endişe ve taleplerini içeren bir yazıyı dün UEFA ve FIFA ile paylaşmıştır. Trabzonspor, kökleri Trabzon’da olan, dalları dünyayı kucaklayan bir çınardır. Trabzonspor popüler olanı değil, doğru olanı yapmakla mükelleftir. Trabzonspor maddi menfaatleri değil, ahlaklı olanı savunmakla mükelleftir. Trabzonspor bu yolda bedel ödemiştir, daha fazlasını ödemeye de hazırdır.”

‘Şike yapılmıştır’

“Fenerbahçe yöneticileri 2010-2011 sezonunda şike yapmışlardır. Fenerbahçe yöneticileri, Trabzonspor’un hakkını şike yaparak gasp etmişlerdir. Futbol Federasyonumuz; şikeyi cezalandırmamak için her türlü usulsüz ve etik dışı uygulamayı yapmıştır.

YORUM YAZ