MENÜ

Tosun Paşa: 0-1

Beşiktaş, ligin ilk maçında Mersin İdmanyurdu'nu Cenk Tosun'un golüyle 1-0 yenerek, lige 3 puanla başladı.

Tosun Paşa: 0-1

Spor Toto Süper Lig 1. hafta mücadelesinde ligin yeni takımı Mersin İdmanyurdu, Beşiktaş'ı konuk etti. Mersin Arena'da oynanan mücadeleyi Beşiktaş 1-0 kazandı. Mersin Arena'yı dolduran Mersin taraftarları 30 Ağustos Zafer Bayramı ve geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz Süleyman Seba temalı bir pankart ile güzel görüntüler sergilediler.

Mücadeleye Mersin İdmanyurdu 'Başınız sağolsun', Beşiktaş da 'Bayramınız kutlu olsun' pankartı ile sahaya çıktı. Maçın ilk yarısında iki takımında etkili olma çabaları vardı. Beşiktaş, Mustafa Pektemek ve Gökhan Töre; Mersin İdmanyurdu ise Marko Futacs ve Prejuce Nakoulma ile etkili olmaya çalıştı. Mücadelenin 28. dakikasında Veli Kavlak sakatlanarak yerini Necip Uysal'a bıraktı. 31. dakikada ise bu kez Mersin İdmanyurdu'ndan Oktay Delibalta sakatlanarak yerini Abdul Khalili'ye bıraktı. Devrenin sonuna doğru rakip kaleye yüklenen Beşiktaş, 43. dakikada Cenk Tosun ile golü buldu. Gökhan Töre'nin ceza sahasına çıkardığı topa kafayı vuran Cenk topu kalecinin solundan ağlara gönderdi. (0-1)

İkinci yarıya Beşiktaş etkili başladı. Mustafa Pektemek, Cenk ve sonradan oyuna dahil olan Kerim Frei ile önemli pozisyonları harcayan Siyah Beyazlılar, takım savunmasını iyi yapınca Mersin İdmanyurdu son 5 dakikaya kadar etkili olamadı. Mücadelenin son 5 dakikasında Beşiktaş kalesini abluka altına alan Rıza Çalımbay'ın öğrencileri aradığı golü bulamadı ve Beşiktaş zorlu mücadeleyi 1-0 kazandı ve lige 3 puanla başladı.

Hava sıcaklığı ve zemin futbolcuları zorladı

Mersin İdmanyurdu 1 yıl aradan sonra çıktığı Süper Ligde ilk maçını Beşiktaş ile oynadı. Hava sıcaklığı ve aşırı nem oranı her iki takım oyuncuları ile tribünlere de zor anlar yaşattı.

Haberin Devamı

Maçın öenmli anları:

2. dakikada Mersin İdmanyurdu’dan Nakoulma’nın ortasında, pozisyonu iyi takip eden Suarez’in kafa vuruşunda, top yandan auta çıktı.

7. dakikada sol çarprazdan kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Motta’nın vuruşunda, meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı.

20. dakikada gelişen Mersin İdmanyurdu atağında topla buluşan Nakoulma’nın sert vuruşunda meşin yuvarlak auta gitti.

37. dakikada ceza sahasına doğru hareketlenen Nakoulma, Ersan Gülüm’ün müdahalesiyle yerde kaldı. Kazanılan serbest vuruşu kullanan Futacs’ın şutunda, top az farkla auta gitti.

43. dakikada rakiplerini çalımlayan Mustafa, topu ceza sahası içindeki Gökhan Töre’ye atmak istedi. Defansın uzaklaştırmak istediği topu iyi takip eden Gökhan Töre’nin ortasında, Cenk şık bir kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı ağlara göndererek, takımını 1-0 öne geçirdi.

Haberin Devamı

Maçın ilk yarısı, Beşiktaş’ın 1-0’lık üstünlüğüyle tamamlandı.

İlk yarıyı Cenk’in kafa vuruşundan kazandırdığı golle 1-0 önde kapatan Beşiktaş, ikinci yarıya maça başladığı ilk 11’i koruyarak çıktı.

48. dakikada Necip’in pasında ceza sahasına hareketlenen Cenk, kaleyi düşündü ancak Mersin İdmanyurdu kalecisi gole izin vermedi. Dönen topu tamamlamak isteyen Olcay, istediği vuruşu yapamayınca top üstten auta çıktı.

57. dakikada hızlı çıkan Mersin ekibinde sağ kanatta topla buluşan Nakoulma, topu Futacs’a ortaladı. Futacs’ın vuruşunda meşin yuvarlak az farkla dışarıya gitti.

61. dakikada defansın arkasına sarkan Tita’nın pasında Nakoulma ceza sahası çizgisi üzerinden sert vurdu ancak top yandan auta çıktı.

64. dakikada ani gelişen atakta, Beşiktaş kale sahasına sol çarprazdan giren Futach’ın şutunda topu Cenk çıkardı.

78. dakikada kendi sahasından hızlı çıkan Beşiktaş’ta Cenk’in pasında defansın arkasına sarkan Kerim, müsait pozisyonda topu kalecinin üzerine vurdu. Meşin yuvarlak, kaleci Nihat’tan oyun alanına döndü.

84. dakikada Atiba’nın pasında ceza sahası içerisinde topla buluşan Cenk, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda yerden sert vurdu ancak kaleci Nihat, topu kornere çeldi.

Haberin Devamı

86. dakikada sol çarprazda topla buluşan Tita, çok sert vurdu ancak Cenk topu köşeden çıkardı. Dönen topu iyi takip eden Sinan, meşin yuvarlağı Khalili’ye gönderdi. Khalili’nin şutunda top savunmadan geri gelinci Mersin İdmanyurdu, bu önemli ataktan eli boş döndü.

Maçın geri kalan dakikalarında başka gol olmayınca Beşiktaş, karşılaşmadan 1-0 galip ayrıldı.

Stat: Mersin Stadı
Hakemler: Tolga Özkalfa, Adil Sinem, Ali Saygın Ögel
Mersin İdmanyurdu: Nihat, Serkan, Servet, Enes, Vederson, Sadiku, Murat (Dk. 58 Tita), Oktay (Dk. 31 Khalili), Suarez (Dk. 77 Sinan), Nakoulma, Futacs
Beşiktaş: Cenk, İsmail, Sivok, Gökhan (Dk. 81 Franco), Veli (Dk. 28 Necip) , Olcay (Dk. 60 Kerim), Mustafa, Hutchinson, Ersan Adem, Cenk, De Motta
Gol: Dk. 43 Cenk (Beşiktaş)
Sarı kartlar: Dk. 53 Enes, Dk. 91 Nihat (Mersin İdmanyurdu), Dk. 19 İsmail, Dk. 58 Necip (Beşiktaş)

AA

YORUM YAZ