MENÜ

İyi başlayalım iyi bitsin

12 Dev Adam, Dünya Kupası'na Yeni Zelanda maçı ile başlıyor.

İyi başlayalım iyi bitsin

İlk günler bizim için çok önemli. Kazanırsak, moral ve özgüven de kazanıyoruz. Yeni Zelanda sert ama yenebileceğimiz bir takım. Galibiyet grupta yolumuzu açacaktır.

Yeni bir Dünya Kupası macerası başlıyor. Dünya ikincisi unvanı ile İspanya’ya geldik. Dünya sıralamasındaki yerimize baktığımızda, 1. Amerika, 7. Türkiye, 19. Yeni Zelanda, 26. Dominik Cumhuriyeti, 39. Finlandiya ve 45. Ukrayna ile aynı grupta olmamız, kağıt üstünde bizi iddialı kılıyor. Ama basketbolun kağıt üzerinde oynanmadığını, geçen yıl aldığımız Finlandiya yenilgisi sonrası yaşadığımız hüsranla bir kez daha görmüştük.

Hakacılar fazlasıyla inatçı

Şimdi Yeni Zelanda ile başlıyoruz. Takımın en önemli yıldızı Trabzon forması giyen 34 yaşındaki Kirk Penney. Diğerleri Okyanusya ya da NCAA liglerinde oynayan isimlerden oluşuyor. En önemli özellikleri sertlikleri. Hakacılar, fazlasıyla ‘inatçı’. 2002’deki yarı final sonrası takım düşüşe geçti. Ukrayna, ilk kez Dünya Kupası oynayacak. Fratello yönetimindeki Ukrayna, 2015’e evsahipliği yapmayı planladığı için uzun süreli bir program geliştirmişti. Geçen sene Avrupa 6.’sı oldular. NBA’li Kravstov, Amerikalı devşirme Pooh Jeter, Nancy’de oynayan Gladyr takımın önemli isimleri. Dominik Cumhuriyeti Orta Amerika’nın en önemli takımlarından. Ama 1978’den bu yana Dünya Kupası oynayamıyorlar. İtalya’da oynayan Edgar Sosa ve Feldeline, Houston Rockets’lı Fransisco Garcia takımın yıldızları.

İkincilik sürpriz olmaz

Geçen sene Avrupa Şampiyonası’nın ilk günü bizi mağlup eden Finlandiya, 8 bin taraftarı ile Bilbao’ya geldi. Ülke olarak bu turnuvaya çok konsantreler. İlk kez Dünya Şampiyonası oynayacaklar. Uzunları yok ama Kopponen, Rannikko, Koivisto, Salin gibi keskin şutörleri var. Amerika’dan ise bahsetmeye bile gerek yok. Grubun açık ara favorisi onlar. Burada 2. sırayı kim alacak? Hazırlık döneminde iyi sonuçlar alamadık ama çok sert ve güçlü takımlara karşı oynadık. Takımda roller belirlenmiş durumda. İyi başlangıç bizim gibi ülkeler için çok önemli. Geçen sene Finlandiya yenilgisi ile başladık, gerisi çorap söküğü gibi geldi. Yeni Zelanda’yı yenersek, Finlandiya ve Ukrayna engellerini de aşıp grubu ikinci sırada bitirmemiz sürpriz olmaz.

Ataman: Biz hazırız

A Milli Takımın başında ilk resmi maçına çıkacak olan coach Ergin Ataman, Yeni Zelanda karşılaşması öncesi iddialı konuştu. Rakibin çok hızlı basketbol oynadığını, Kirk Penny’i çok iyi kullandıklarını belirten Ataman, “Biz onları kendi tempomuza çekersek kazanacağımızı düşünüyorum. Son hazırlık maçında Sırbistan’a 102 sayı attılar. Biz onları 70’lerde tutmayı planlıyoruz. Şu anki hedefimiz Yeni Zelanda’yı yenmek. İstediğim gibi bir hazırlık dönemi geçirdik. Takımda roller belirlendi. Çıkıp basketbolumuzu oynayacağız. Biz hazırız” dedi.

Hazırlık Dönemi

Belçika 70-74 (M)
Kanada 66-72 (M)
İspanya 55-77 (M)
İspanya 63-70 (M)
Porto Riko 77-66 (G)
Sırbistan 64-79 (M)
Yunanistan 56-70 (M)
Yunanistan 72-76 (M)
Porto Riko 94-73 (G)

9 maçta 7 yenilgi alan Türkiye rakip potaya 617 sayı attık, 657 sayı yedik.

Başarıları:

Telekom Efes, Karşıyaka, Siena, Ülker, Beşiktaş ve Galatasaray (halen takımın başında) gibi takımları çalıştırıan başarılı coach Avrupa’da kazandığı 2 kupa ve Türkiye’deki 3 lig şampiyonluğunun dışında 5 kez Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı kazandı.

Gökhan German

Haberin Devamı
YORUM YAZ