MENÜ

En şık hareket!

TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Süper Lig'de 2014-15 sezonuna, Beşiktaş'ın merhum Onursal Başkanı Süleyman Seba'nın adını verdiklerini söyledi. Demirören, “Hepimize futbolun en güzel değerleri etrafında bir araya gelebileceğimizi gösterdiği için bu dönem Seba Sezonu olacak” dedi

En şık hareket!

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Spor Toto Süper Lig’deki 2014-15 sezonuna, Beşiktaş’ın merhum Onursal Başkanı Süleyman Seba’nın adının verileceğini açıkladı. TFF’nin İstinye’deki binasında yaptığı açıklamada, yeni sezonla beraber Türkiye futbolunda yeni bir sayfa açacaklarını söyleyen Demirören, “Bundan böyle sahalarımızı savaş alanına çeviren sözde taraftarlar, demeçleriyle ekranlarımızı işgal eden kimi yöneticiler ve başkanlar, yorumlarıyla çirkinliklere çanak tutan bazı medya mensupları ve hırçınlıklarıyla şiddeti körükleyen bazı futbolcuların aramızda barınamayacağı bir süreci başlatıyoruz” ifadelerini kullandı.

‘Seba örnek isim’

Süleyman Seba’nın Türkiye futbolu için örnek bir isim olduğu için böyle bir karar aldıklarını söyleyen Demirören, “Süleyman Seba taraftarken diğer renklere saygısıyla, futbolcuyken meslektaşlarına karşı efendiliğiyle, yöneticiyken centilmenliğiyle, hayatının her aşamasında futbolun saygınlığı konusunda hepimize örnek oldu. Vefatıyla da hepimize, tüm farklı renklerimize rağmen, futbolun en güzel değerleri etrafında bir araya gelebileceğimizi gösterdiği, ‘biz’ olabileceğimizi kanıtladığı için, bu sezona Süleyman Seba Sezonu adını verdik. Süleyman Seba Sezonu, yeni Türkiye ve futbolun gerçek dostlarına hayırlı olsun” diye konuştu.

18 takım da kabul etti

Spor Toto Süper Lig’de yeni sezonun ‘Süleyman Seba’ olarak belirlenmesinin ardından çıklamada bulunan Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ, “Kulüpler Birliği Vakfı Başkanlığı görevimden dolayı tüm kulüplerle bu görüşü paylaştım. 18 Süper Lig kulübünün başkanıyla Süleyman Seba ismi projesini kabul ettik” yorumunu yaptı.

'Gurur duyuyorum'

Süper Lig’de yeni sezona Süleyman Seba’nın adının verilmesinin ardından Beşiktaş Kulübü’ndan açıklama geldi. Siyah- Beyazlılar’ın İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, konuyla ilgili yaptığı bildiride, “TFF’nin bu sezonu ’Süleyman Seba Sezonu’ ilan etmiş olmasını büyük bir mutlulukla karşılıyorum ve bir Beşiktaşlı olarak gurur duyuyorum Seba’nın Türk futboluna kazandırmak için uğraştığı, mütevazılık, dostluk, efendilik ve dürüstlük gibi ilkelerin bu sezondan başlayarak Türk futbolunun anayasası olmasını diliyorum” dedi.

Taraftarlar olumlu karşıladı


Türkiye Futbol Federasyonu’nun Süper Lig’de 2014-15 sezonuna Süleyman Seba’nın adını verdiğini açıklaması, 3 büyük futbol takımının taraftarları başta olmak üzere bütün spor kamuoyu tarafından beğeniyle karşılandı. Sosyal medya üzerinden bu konu hakkında yapılan paylaşımlarda, birlik ve beraberlik vurgusu yapılırken özellikle Siyah-Beyazlı futbolseverler, Türkiye Futbol Federasyonu’nu bu kararı nedeniyle kutladı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ