MENÜ

Biz bu gruptan çıkarız

Siyah-Beyazlılar'ın, Avrupa Ligi'ndeki rakipleri belli oldu. Bu arenada şampiyonluk hedefleyen Kara Kartal, C Grubu'nda; İngiliz Tottenham, Sırp Partizan ve Yunan temsilcisi Asteras'la eşleşti.

Biz bu gruptan çıkarız

Devler Ligi Play-Off turunda İngiltere Premier Lig ekibi Arsenal’e İstanbul’daki 0-0’lık ilk maçın rövanşında Emirates’te 1-0 kaybeden Beşiktaş’ın, UEFA Avrupa Ligi’ndeki rakipleri belli oldu. Monaco’daki Grimaldi Forum’da gerçekleştirilen kura töreninde C Grubu’nda yer alan Siyah-Beyazlılar; Tottenham, Partizan ve Asteras Tripoli’yle eşleşti. Turnuvadaki tek hedefini şampiyonluk olarak belirleyen Beşiktaş’ta teknik heyet ve futbolcuların, kuranın ardından birincilik için umutlu oldukları bildirildi. Eşleşmenin belli olmasının ardından İngiliz gazeteleri, Beşiktaş’ın Arsenal karşısında oynadığı etkili futbolu hatırlatarak Kartal’ı Tottenham’la beraber üst turun en güçlü favorileri olarak gösterdi.

Orman: Gruptan çıkarız

Siyah-Beyazlılar’ın 1 numarası Fikret Orman, Beşiktaş’ın UEFA kurasıyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Başkan, “Hayırlısı olsun. Beşiktaş için rakip fark etmez. Çıkıp topumuzu oynayacağız. En iyisini yapıp turu geçeceğimize inanıyorum. Gruptan çıkacak güce sahibiz. Öncelikli hedefimiz gruptan çıkmak” ifadelerini kullandı.

Maç Programı

18 Eylül - Asteras Tripolis
2 Ekim - Tottenham (d)
23 Ekim - Partizan (d)
6 Kasım - Partizan
27 Kasım - A.Tripolis (d)
11 Aralık - Tottenham

Rakibimizi tanıyalım

Tottenham


İngiltere futbolunun son dönemde çıkıştaki ekiplerinden Tottenham, geçen sezon Premier Lig’i 7. sırada tamamlamıştı. Galli yıldız Gareth Bale’in Real Madrid’e gönderilmesinin ardından bu transferden gelen 100 milyon Euro ile kadrosuna birçok önemli takviye yapan Londra temsilcisi, özellikle forvet hattındaki önemli isimleriyle dikkat çekiyor. İspanyol yıldız Roberto Soldado ve son dönemde formunu gittikçe yükselten Emmanuel Adebayor, temsilcimiz Beşiktaş’ın UEFA Avrupa Ligi’ndeki karşılaşmalarda en dikkat etmesi gereken isimler olarak göze çarpıyor. Eşleşmenin belli olmasının ardından Avrupa medyasındaki genel kanı, Tottenham’ın sıralamayı lider
tamamlayacağı yönünde...

Künye

KURULUŞ: 1882
STADI: White Hart Lane
BAŞKAN: Daniel Levy
T.DİREKTÖR: Mauricio Pochettino
RENKLERİ: Mavi-Beyaz
BAŞARILARI: Premier Lig: (2), FA Cup: (3),
UEFA Kupası: (1), Kupa Galipleri Kupası: (1)
Yaş ortalaması: 26
Takım değeri: 281 milyon Euro
Yıldızı: Adebayor

İdeal 11: LLORİS, ROSE, KABOUL, VERTONGHEN, DİER, CHADLİ, ERİKSEN, CAPOUE, BENTALEB, ADEBAYOR, LAMELA

***

Partizan

Sırbistan Ligi’ni geçen sezon Kızıl Yıldız’ın ardından ikinci sırada tamamlayan Partizan, ülke futbolunun simge takımlarının başında geliyor. Yugoslavya’nın bölünmesinin ardından Sırp futbolunun uzun yıllar Avrupa’daki tek temsilcisi konumunda bulunan Siyah-Beyazlılar, özellikle 32 bin kişi kapasiteli Stadion Partizana’da oynadığı maçlarda taraftar desteğini sonuna kadar arkasında hissetmesiyle biliniyor. Kadro kalitesi olarak temsilcimiz Beşiktaş’ın birkaç gömlek altında yer alan Sırp ekibi; Danko Lazovic, Andrija Zivkovic ve Nikola Ninkovic gibi ülke futbolunun önemli isimleriyle beraber C Grubu’ndan üst tura çıkmanın yollarını arayacak.

Künye

KURULUŞ: 1945
STADI: Stadion Partizana
BAŞKAN: Dragan Duric
T.DİREKTÖR: Marko Nikolic
RENKLERİ: Siyah-Beyaz
YAŞ ORTALAMASI: 24.4
TAKIM DEĞERİ: 681 bin Euro
YILDIZI: Danko Lazovic
Başarıları:
Sırbistan Ligi: (5), Sırbistan Kupası (3)

İdeal 11: LUKAC, VULİCEVİC, PETROVİC, STANKOVİC, ILİC, MARKOVİC, BRASANAC, GRBİC, ZİVKOVİC, SKULETİC, LAZOVİC

***

Asteras Tripoli

Beşiktaş’ın UEFA Avrupa Ligi C Grubu’ndaki bir diğer rakibi Asteras Tripolis, son dönemde Avrupa arenasında büyük prestij kaybı yaşayan Yunanistan Ligi’nin çıkıştaki ekipleri arasında yer alıyor. Geçen sezon ligi; Olympiakos, PAOK, Atromitos ve Panathinaikos’un peşinden 6. sırada tamamlayan ve UEFA Avrupa Ligi’ne ön eleme turundan katılmaya hak kazanan Tripolis, peş peşe üç rakibini devirip Kara Kartal’ın rakibi oldu. Sarı-Mavililer, ilk olarak 2. ön eleme turunda Finlandiya ekibi RoPS’u, ardından Almanya Bundesliga temsilcisi Mainz’i ve son olarak da İsrail takımı Maccabi Tel Aviv’i saf dışı bıraktı. Genel olarak kısıtlı bir bütçesi bulunan Yunan ekibinin, turnuvadaki en büyük silahı, Arjantinli golcü Carlos Parra olacak.

Künye

KURULUŞ: 1931
STADI: Kolokotronis
BAŞKAN: Giorgos Borovilos
T.DİREKTÖR: Staikos Vergetis
RENKLERİ: Sarı-Mavi
BAŞARILARI: Arkadya Kupası (3)
YAŞ ORTALAMASI: 24
TAKIM DEĞERİ: 426 bin Euro
YILDIZI: Facundo Parra

İdeal 11: THEODOROPOULOS, KİTOKO, GOİAN, PAPACHRİSTOS, TİE Bİ, USERO, ROLLE, FERNANDEZ, ZİSOPOULOS, PARRA, BARRALES

Haberin Devamı
YORUM YAZ