MENÜ

Aslan gibi başladı: 0-2

Spor Toto Süper Lig'in açılış haftasında Galatasaray, deplasmanda Bursaspor'u 51'de Burak Yılmaz ile 90'da Olcan Adın'ın attığı gollerle 2-0 mağlup ederek sezona 3 puanla başladı.

Aslan gibi başladı: 0-2

Maçın ilk yarım saatlik bölümünde oynanan futbol tempolu görünse de takımların hücumdaki organizasyon eksikliği beraberinde kısır bir futbol getirdi. İlk yarının son 15 dakikasında tempo iyice düştü ve maç tam anlamıyla bir orta saha mücadelesine dönüştü.

Galatasaray oyunun büyük bölümünde rakip kaleye Burak Yılmaz'ın savunma arkasına yaptığı koşular ile gitmeye çalıştı ancak gerek isabetsiz paslar gerekse golcü oyuncunun birkaç defa ofsayta takılması nedeniyle bu cılız ataklardan sonuç çıkaramadı. Sarı Kırmızlı ekipte Chedjou ve Semih ikilisi ilk yarıda sağlam bir görüntü çizdi. Beklerde oynayan Hakan Balta ile Veysel Sarı ikilisi ise savunmada yeterli, hücumda ise vasattı. Teknik direktör Prandelli kaptan Selçuk İnan'ı daha fazla sorumluluk alması yönünde sık sık ikaz etti ancak 29 yaşındaki oyuncu ilk yarıda oldukça silik bir performans sergiledi.

Ev sahibi Bursaspor ise maçın özellikle ilk 20 dakikasında Galatasaray'ı önde karşılamaya çalıştı. Yeşil Beyazlı ekip rakibinin üstüne genelde kanatlardan gitmeye çalışsa da bu ataklardan sonuç alamayınca kalan dakikalarda savunma çizgisini biraz daha geri çekti ve Aslan'ı kontra ataklarla yokladı. Ancak Bursaspor da aynı Galatasaray gibi ilk yarı boyunca net bir gol fırsatı yakalayamadı. Maçın henüz başında bir pozisyonda yere ters basan Ferhat Kiraz sakatlanmasına rağmen oyuna devam etti ancak ağrılara dayanamayıca yerini 25. dakikada Arjantinli oyuncu Fernando Belluschi'ye bıraktı.

Kendisi başlattı kendisi bitirdi


Maçın ikinci yarısında Bursaspor, Galatasaray'a adeta kendi silahıyla vuruldu. 51. dakikada Sarı Kırmızılı ekibin yakaladığı kontra atakta Burak Yılmaz, topu sağdan gelen Bruma'nın önüne attı. Burak pası attıktan sonra hızla rakip kaleye doğru yöneldi. Burak'ın koşusunu iyi gören Bruma da topu golcü oyuncunun önüne doğru kesti. Havadan gelen topa nefis bir vuruş yapan Burak da attığı bu klas golle takımını Bursaspor deplasmanında 1-0 öne geçirdi.

Cim Bom 59. dakikada bir kez daha golle burun buruna geldi. Bursasporlu İbrahim savunmada çok kritik bir hata yaptı. Pozisyonu iyi takip eden Burak ceza alanına girdi ancak çaprazdan kötü bir vuruş yapınca Sarı Kırmızılılar net bir gol pozisyonunda yararlanamadı.

Jeneriklik gole Fernando Muslera engeli

Galatasaray, skorda üstünlüğü ele geçirdikten sonra oyunu daha geride kabul etmeye başladı. Bu dakikalarda kanatları daha etkili kullanmaya başlayan Bursaspor, önce Fernandao'nun röveşatasıyla sonra da Volkan Şen'in etkili vuruşuyla Galatasaray'ın kalesini yokladı ancak Aslan'ın Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera iki pozisyonda da nefis kurtarışlara imza atarak kalesini gole kapattı.

Bu pozisyonlardan sonra Bursaspor baskısını kıran Galatasaray, 77. dakikada yine kontra atakla etkili geldi. Oyuna Bruma'nın yerine dahil olan Olcan Adın, Burak Yılmaz'a şık bir arapası attı. Süratle ceza alanına girdiği için açısı daralan Burak ise sol tarafta bomboş durumda bulunan Yasin Öztekin yerine kaleye şut çekmeyi düşününce bir kez daha net bir gol pozisyonundan faydalanamadı.

Haberin Devamı

Kapanış golü Olcan'ın ayağından geldi

Maçın son 10 dakikasında Bursaspor'un direnci iyice kırılırken Galatasaray, kapanışı uzatma dakikalarında yeni transfer Olcan Adın'la yaptı. Yakalanan hızlı hücumda Veysel Sarı topu ceza alanına taşıdı. Veysel'in kaleye paralel olarak gönderdiği pasa Olcan kayarak vurdu ve skoru takımı lehine 2-0'a taşıdı.

Kalan dakikalarda başka gol sesi çıkmayınca Galatasaray, 2007-2008 sezonundan bu yana galibiyetle ayrılamadığı Bursaspor deplasmanından bu defa 3 puanla çıkarak hem taraftarlarını sevindirdi hem de sezona galibiyet ile başladı.

Sarı Kırmızılılar ligin ikinci haftasında Türk Telekom Arena'da Eskişehirspor'u ağırlayacak. Bursaspor ise Gençlerbirliği deplasmanına çıkacak.

Haberin Devamı

Maçtan dakikalar

3.Dakikada Traore'nin pasıyla Volkan sağdan ceza alanına sokuldu. Ortasında Fernandao'nun üzerinde Muslere topu tokatladı.

13.DakikadaAziz'den sıyrılan Veysel ceza alanına girdi. Şutunu atacağı an İbrahim Ösztürk araya girdi ve Burak'tan önce topu dışarı attı.

14.Dakikada Traore'nin defansın arkasına attığı topla Fernandao hareketlendi. Ceza alanına girdi. Ortasında Volkan Şen'den önce Semih tehlikeyi uzaklaştırdı.

8.Dakikada girdiği ikili mücadelede sakatlık geçiren Bursasporlu Ferhat Kiraz 25'de yerini Arjantinli Belluschi'ye bıraktı.

32.Dakikada Bruma'nın pasıyla sol çarprazda topla buluşan Snaijder nefis vurdu. Top üst direği adeta yalıyarak dışarıya gitti.

33.Dakikada Ozan Tufan'ın pasında Belluschi'nin ceza alanı içersine yaptığı ortada Aziz Behiç'in kafa vuruşunda top yandan dışarıya gitti.

36.Dakikada Volkan Şen Galatasaray ceza alanı dışında topla buluştu. Kalabalık savunmadan sıyrıldı. Vuruşunda top farklı şekilde dışarıya gitti.

43.Dakikada soldan Bruma'nın ceza alanı içerisine yaptığı ortada kalesini terk eden Harun Burak Yılmaz'ın ayaklarında topu alarak gole izin vermedi.

İlkyarı 0-0 sona erdi.

47.Dakikada İbrahim'in geriye aşırdığı top kısa düştü. Burak Yılmaz hamle yapacağı an kalesini terk eden Harun kafa ile gole izin vermedi. Dönen topla Bruma ceza alanına girdi. Yerden sert şutunu kaleci Harun ayaklarıyla kornere attı.

51.Dakikada ani gelişen Galatasaray atağında Bruma sağdan süratle Bursaspor savunmasının arkasına topu gönderdi. Burak gelişine sert vurdu ve Galatasaray 1-0 öne geçti.

56.Dakikada Fernandao'nun pasıyla Ozan Tufan ceza alanına sokuldu. Yerden sert şutunda top farklı şekilde dışarıya gitti.

60.Dakikada İbrahim Öztürk topu kontrol etmek isterken Burak Yılmaz'ın önüne düşürdü. Burak topu kontrol etti. Vuruşunda top yandan dışarı çıktı.

62.Dakikada Volkan Şen'in köşe atışında Burak Yılmaz'ın geriye aşırdı topu kontrol eden Traore'nin şutunda yan az farkla avuta çıktı.

69.akikada Volkan Şen'in ortasında arka direkte topla buluşan Ozan Tufan'ın cvuruşunda top yan ağlarda kaldı.

74.Dakikada Ozan Tufan'ın sağdan ortasında Fernandao'nun volesinde kaleye girmekte olan topu Muslere ayaklarıyla uzaklaştırarak gole izin vermedi.

76.Dakikada Fernandao'nun indirdiği topla buluşan Volkan Şen'in köşeye giden şutunu Muslere uçarak kornere tokatladı. Belluschi'nin atışxında Fernandao'nun topuk vuruşunu yine Muslere kontrol etti.

78.Dakikada Olcan Adın ile gelişen Galatasaray atağında Yekta'nın pasında Burak Yılmaz kaleci Harun ile karşı karşıya kaldı. Şutunda Harun topu kornere atarak gole izin vermedi.

90+1.Dakikada Veysel Saürı'nın ceza alanına yaptığı ortada bomboş topla buluşan Olcan Adın skoru 2-0 yaptı.

YORUM YAZ