MENÜ

"ABD maçı 2010'un rövanşı olacak"

2014 FIBA Dünya Kupası (C) grubundaki ilk maçında Yeni Zelanda'yı 76-73 yenen A Milli Basketbol Takımı'nın Başantrenörü Ergin Ataman, ilk maç olması sebebiyle çok önemli bir galibiyet aldıklarını belirtti.

"ABD maçı 2010'un rövanşı olacak"

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısına Ataman, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlayarak sözlerine başladı.
Yeni Zelandalı bir gazetecinin sorusu üzerine, basketbolda şans faktörünün önemli olduğunu vurgulayan Ataman, "Elbette şanslıydık. Son 6 dakikada oyunu değiştirdik. Yenik bitirdiğimiz 3 periyottan sonra tekrar oyuna dönmek çok zor. Basketbolda bazen şanslı olmak gerekir" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Ömer Aşık’ın az süre bulmasını, "Zaten bu maçta çok fazla kullanamayacağımızı görüyorduk. Yeni Zelandalı uzunlar çok hareketli ve dışarıda oynuyorlar. Bu Ömer’in dengesini bozdu" diye açıklayan Ataman, "Ömer’i zorlamamaya karar verdik. Turnuva çok uzun" dedi.

A Milli Basketbol Takımı Başantrenörü, maça çok stresli başlamalarıyla ilgili yöneltilen eleştirilere ise şu cevabı verdi:
"Türk spor kamuoyunun bizden büyük beklentisi var. Hazırlık döneminde alınan yenilgilerle ister istemez karamsarlık havası hakimdi. Bu bizi strese soktu. Kamuoyu bize inanmak istiyor ama şüphesi vardı. Karşımızda ters oynayan bir Yeni Zelanda vardı. Sonunda karakterimizi ortaya koyduk."

Ataman, takımda Furkan Aldemir ve Kerem Gönlüm’ün "aksaması ve savunma düzeninden dolayı Oğuz Savaş’ı geç oyuna soktuğunu" ifade ederek, son periyottaki oyunuyla öne çıkan Oğuz için, "Hakikaten çok iyi konsantre olmuş, müthiş bir son periyot oynadı. Biz her maç bir kahraman çıkaracağız diyorduk. Bugünün, 30 Ağustos’un kahramanı Oğuz Savaş oldu" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Oğuz Savaş da, "Maça çok stresli başladık. Aslında hazırlık maçlarını kaybetmemiz çok kötü gözükse de deneme süreci vardı ve farklı düzenler denendi" değerlendirmesini yaptı.

Yeni Zelanda maçının ilk olması açısından stresli geçtiğini kaydeden Savaş, "Son 5-6 dakikada onların sertliğine karşılık verecek sertliğimizi yakaladık ve o zaman İşler değişti. Çünkü aynı sertlikte oynadığımız zaman onlardan çok daha güçlü bir takımız" diye konuştu.

Savaş, yarın oynanacak ABD maçında ellerinden geleni yapacaklarını vurgulayarak, "ABD turnuvanın en büyük favorilerinden biri ama bizim için 2010’un rövanşı gibi olacak" dedi.

Yeni Zelanda başantrenörü Nenad Vucinic ise, "Bizim için çok üzücü bir sonuç oldu. Umarım yarın telafi ederiz" şeklinde konuştu.

AA

YORUM YAZ