MENÜ

Ülkesini yakan adam!

Cosmin Moti, Ludogorets Razgrad'ı tarihte ilk kez Devler Ligi gruplarına taşırken, ülkesinin ekibi Steaua Bükreş'i yaktı. Seri penaltılara giden maçta kırmızı kart gören kaleci Stoyanov'un eldivenlerini giyen Rumen stoper, hem gol atıp, hem de 2 kurtarış yaparak gecenin kahramanı oldu

Ülkesini yakan adam!

Şampiyonlar Ligi Play-Off turunda futbolseverler Oscar’lık bir performansa şahit oldu. Kahramanın ismi ise, Cosmin Moti’ydi... “Kimse böyle bir hikaye yazamaz” dediği olayda Rumen oyuncu, belki, kendi ülke takımı Steaua Bükreş’i eledi ama, forma giydiği Ludogorets Razgrad’ı ise, gruplara taşıdı. Romanya’dan 1-0’lık yenilgiyle dönen ve evinde 90. dakikada Wanderson’la üstünlüğü yakalayıp maçı uzatmaya taşıyan Bulgar temsilcisinde kaleci Vladislav Stoyanov 119’da kırmızı kart gördü. Ve 3 değişiklik hakkını kullanan Bulgarlar’da kaleye 29 yaşındaki savunma oyuncusu Moti geçti. Seri penaltı atışlarında Rumen stoper, önce Steaua’nın filelerini havalandırdı ardından da 2 kurtarış yaptı.

Amatörden Devler Ligi’ne

Ludogorets’in Devler Ligi’ne gidişi de Moti’nin kahramanlığı kadar ilginçti. Tarihinde ilk kez en büyük kupanın gruplara kalmayı başaran Ludogorets, 13 yıllık serüveninde büyük aşama kat etti. 2001’de temelleri atılan Bulgar kulübü, 4 yıl içinde amatör kümeden 3. Lig’e, 2009-10 sezonunda da 2. Lig’e çıkmayı başardı. 2010’da işadamı Domuschiev’in satın alıp birçok yıldız transfer ettiği Yeşil-Beyazlılar, 2. Lig’deki ilk yılında şampiyonluğu göğüsledi. 1. Lig’deki ilk senesinde de aynı başarıya ulaşan Bulgar ekibi, dünyada Estonya temsilcisi Levadia’nın ardından 3 farklı seviyede peş peşe şampiyon olan 2. takım oldu. Avrupa’daki ilk yılında Devler Ligi’ne 2. eleme turunda veda eden Razgrad, 2. senesinde Şampiyonlar Ligi Play-Off’unda elenip Avrupa Ligi gruplarına katılmıştı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ