MENÜ

Türkiye İş Bankası Süper Satranç Ligi sona erdi

Türkiye İş Bankası Süper Satranç Ligi'nde İTÜ Socar-K.N.I. birinci, Hatay Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü ikinci, Beşiktaş Jimnastik Kulübü üçüncü oldu.

Türkiye İş Bankası Süper Satranç Ligi sona erdi

Başiskele’deki bir otelde 17 Ağustos’ta başlayan lige 13 kulüpten 97’si unvanlı 225 sporcu katıldı. Müsabakalar sonunda İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Socar-K.N.I. birinciliği, Hatay Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü ikinciliği, Beşiktaş Jimnastik Kulübü de üçüncülüğü elde etti. Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, gazetecilere yaptığı açıklamada, ligde güzel ve çekişmeli maçların yapıldığını belirterek, Türkiye İş Bankası Süper Satranç Ligi’nin dünya ve Avrupa’nın en güçlü liglerinden biri olduğunu söyledi. Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen sporcuların da ligde mücadele
ettiğini ifade eden Tulay, katılanların müsabakaların üst düzey geçmesinden memnun olduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

'90 öğrenci, 6 ustayla mücadele etti'

Tulay, Türkiye İş Bankası’nın federasyonun ana sponsoru olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

"Bankanın yaptığı sponsorluklardan biri de Türkiye’nin değişik illerindeki okullara ücretsiz satranç sınıfları açmak. Ayrıca, çocuk hizmet ve sevgi evlerine Türkiye İş Bankası’nca ücretsiz satranç sınıfları açılıyor. Banka bu yıl da 90. kuruluş yılını kutluyor. Bu nedenle biz de bankanın açtığı satranç sınıflarından getirdiğimiz 90 süper çocukla, simültane gösteri yapmak istedik. Bir usta oyuncu 15 sporcuyla aynı anda oynuyor."

Çocukların ustalarla maç yaptıkları için mutlu olduğunu belirten Tulay, güzel bir organizasyon gerçekleştirildiğini kaydetti. Konuşmanın ardından dereceye giren takım ve sporculara madalyaları verildi. Ligde birinci olarak Avrupa Kulüpler Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil etme hakkı kazanan İTÜ Socar-K.N.I. takımı, kupasını almak için kürsüye çıktığında "2015 Türkiye İş Bankası Süper Satranç Ligi Soma’da olsun" yazılı pankart açtı. Bunun üzerine federasyon başkanı Tulay da "Mesaj alınmıştır" ifadesini kullandı.

YORUM YAZ