MENÜ

Para da geldi, vakit de...

Ünal Aysal, “Fiyatlar düşeceği için transfer döneminin sonunu bekleyeceğiz” demişti. Yeni takviyeler için son dört gün... Üstelik Devler Ligi'den 15.6 milyon Euro'luk paranın kasaya girmesi de artık garanti.

Para da geldi, vakit de...

Sarı-Kırmızılı taraftarlar, özellikle Fenerbahçe maçındaki kötü futbolun ardından sabırsızlıkla transfer beklemeye başladı. Ünal Aysal ise her şeye rağmen aceleci davranmadı. Aysal, “Zamanımız var. Transfer döneminin sonuna doğru fiyatlar düşer, biz de imzaları attırırız” sözleriyle izleyecekleri stratejiyi açıklamıştı. Birçok oyuncuyla görüşüldü, kıran kırana pazarlıklar yapıldı. Ancak bir türlü anlaşma sağlanamadı. Aysal iki takviye yapacakları konusunda ısrarlı ancak belirttiği sürenin bitmesine de sadece dört gün kaldı. İdari menacer Cenk Ergün, Brezilya’da; Ünal Aysal’ın diğer kurmayları ise Avrupa’da transfer çalışmalarını sürdürüyor. Savunma için Balanta ve Doria, hücum hattı için ise Lukas Podolski gündemdeki bir numaralı adaylar. Üstelik Alman yıldızın Beşiktaş karşısında forma giymemesi sayesinde, transfer edilmesi halinde Şampiyonlar Ligi’nde oynamasının önünde engel de kalmadı.

Haberin Devamı

İki sezonda 46 milyon Euro

Tam da bu dönemde Beşiktaş’ın Şampiyonlar Ligi’ne havlu atmasıyla birlikte, Galatasaray önemli bir gelirin de sahibi oldu. Devler Ligi’ne katılım parası olarak 8.6 milyon Euro’yu kasasına koyacak olan Cim Bom, yaklaşık 7 milyon Euro’luk yayın ve pazarlama gelirinin de tek başına sahibi olacak. Yani şimdiden 15.6 milyon Euro (43.6 milyon TL) garanti. Devler Ligi’ndeki performansa göre bu rakam daha da artacak. Galatasaray’ın son iki sezonda Şampiyonlar Ligi’ndeki toplam geliri 46 milyon Euro’yu (129 milyon TL) bulmuştu.

YORUM YAZ