MENÜ

Nuri Şahin: Kuraya sevindik

Galatasaray'ın rakibi B.Dortmund'da forma giyen milli oyuncumuz , "Umarım hem biz hem Galatasaray tur atlar" dedi.

Nuri Şahin: Kuraya sevindik

Borussia Dortmund’ta forma giyen milli futbolcumuz Nuri Şahin, Şampiyonlar Ligi’nde Galatasaray’la aynı gruba eşleşmelerinin ardından, takım arkadaşlarına 2000’de her iki takım arasında Almanya’da oynanan maçların fotoğrafını göndererek, “Bakın her iki maçı da deplasmanda oynayabiliriz dedim” diye konuştu.

Radyospor’da Özgür Sancar’ın sorularını yanıtlayan Nuri, Galatasaray’a karşı İstanbul’da kendilerini ne kadar zorlu bir atmosferin beklediğini takım arkadaşlarına tek tek anlattığını dile getirerek, “Umarım beni haklı çıkartacak bir atmosfer olur. İki güzel maç olacak. Umarım hem biz Galatasaray hem de biz tur atlarız. Ben Galatasaray’ın UEFA Kupası’nı aldığı sezon tribündeydim, B.Dortmund maçında, 75. dakikada stat boşalmıştı. İnanılmayacak kadar çok sayıda Türk vardı statta. Onlara o anı anlatan birkaç fotoğraf gönderdim. ‘Bu şekilde olabilir, iki maç da bizim deplasman olabilir’ diye yazdım fotoğrafların altına, böyle bir şakalaşma oldu içimizde. Dortmund’un çok iyi bir izleme ekibi var. Jurgen Kloop’ın, Galatasaray maçları için benden bilgi almaya ihtiyaç duyacağını sanmıyorum; ama isterse elbette bilgi veririm” dedi.

Sakatlığı olduğunu belirten başarılı orta saha oyuncusu, “Yaklaşık iki buçuk aydır süren bir sakatlığım var. Dizimden bir problem var. Şu anda rehabilitasyon aşamasındayız. Ne zaman sahalara döneceğim belli değil. O nedenle şu anda bir şey diyemem” dedi. Nuri, Galatasaray maçlarına yetişip yetişmeyeceği yönündeki soruya, “Şu anda günden güne bakıyoruz. Kısa da sürebilir uzun da. Bu nedenle Galatasaray maçlarında oynayabilir miyim, söylemek yanlış olur. Ama bir an önce sahalara dönmek için çok çalışıyor, elimden geleni yapıyorum. En önemlisi tam sağlıklı olarak sahalara dönmektir” dedi.

Galatasaray’la takımı Borussia Dortmund’un Şampiyonlar Ligi’nde aynı gruba düşmesinin kendisine karışık duygular hissettirdiğini belirten milli futbolcu, “Bir yandan çok güzel, kendi ülkemin takımına, arkadaşlarıma karşı oynamak. İstanbul’a yeniden dönmek, Şampiyonlar Ligi gibi büyük bir arenada ateşli Türk taraftarlar önünde oynamak, elbette herke gibi beni de heyecanlandırdı. Farklı bir duygu olacak. Benim gönlümdeki iki takımın da birlikte tur atlaması” ifadesini kullandı.

Birinci torbadan Arsenal’in gelmesinin küçük bir avantaj teşkil edeceğini belirten Nuri Şahin, “Birinci torbada daha güçlü takımlar vardı. Ama Arsenal çok büyük bir takım, özellikle ofansif anlamda çok iyiler, iyi oyuncular var; ama ben bizim ve Galatasaray’ın şansının büyük olduğunu düşünüyorum” vurgusunu yaptı. Galatasaray’ın her zaman Şampiyonlar Ligi’nde mücadele ettiğini belirten milli futbolcu, “Galatasaray, Şampiyonlar Ligi takımı, büyük bir kulüp. Şampiyonlar Ligi havasını bilen, oradaki zorlu takımlarla mücadele etmeyi bilen bir teknik direktör. Prandelli çok tecrübeli bir takım. Kesinlikle grupta en zorlu takım olacaktır” dedi.

“Galatasaray, bu yaz döneminde seninle ilgilendi mi?” sorusuna Nuri, “Bu yaz olmadı. Geçen yaz oldu; ama bu yaz kimseyle görüşmedik; çünkü kontratımı Dortmund’la uzattım. Önümüzdeki 3 sezon kesin olarak Borusia Dortmund’ta kalmak istiyorum. Sonrasında bir Türk olarak Türkiye seçeneği her zaman açık” diye konuştu.

A Milli Takımı’nın Avrupa Şampiyonası grup eleme maçlarına iyi bir başlangıç yapması gerektiğini vurgulayan Nuri, “Ben elbette ki sakatlığım nedeniyle ilk maçlarda olamayacağım, ama 3 puanla başlarsak, iyi olacağını düşünüyorum. ABD kampı gayet iyi geçti” dedi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ