MENÜ

Avrupalı Trabzon: 0-0

Fırtına, 2-0'ın rövanşında eksik kadrosuyla Rostov önünde zaman zaman sıkıntı çekti ama 90 dakikayı 0-0 bitirdi. Trabzonspor, böylece geçen sezon tarih yazdığı Avrupa Ligi'nde gruplara kaldı, yeni heyecanlara yelken açtı

Avrupalı Trabzon: 0-0

Önce şunu söylemek gerekiyor. Eğer UEFA’nın sitesinde maçın canlı anlatımı olmasaydı, Rostov’un Youtube’daki kanalından izlediğimiz maçtan bir şey anlamayacaktık. Sanki amatör bir maçı, eski el kameralarından biriyle çekmişler de bize izletiyorlar gibiydi. Futbolcuları ayırt etmek imkansızdı. Bırakın pozisyon tekrarlarını, kameranın pili bittiği için maçın bir bölümünü izleyemedik bile. Maça gelirsek... 2-0’ın rövanşında Halilhodzic Cardozo’yu oynatmayarak sürpriz yaptı. Normalde turu garanti gördüğü için Paraguaylı oyuncuyu riske etmediği söylenebilir. Ama, “İşimiz hala zor” açıklaması nedeniyle böyle düşünemiyoruz maalesef. Halilhodzic bu tercihiyle bir kumar oynadı. Cardozo’yla başlayıp bir gol bulsa, Rostov’a tur için dört gol gerekecekti. Ancak Bosnalı bu yolu denemedi. Saygı duyuyoruz. Önemli olan turun geçilmiş olması. Saygı duymadığımız konu ise Vahid Halilhodzic’in geldiği günden beri Trabzonspor Kulübü’nü resmen aşağılaması. Son olarak Belkalem’in pasaportu nedeniyle havalimanında bekletilmesi üzerine yine saçma sapan konuştu. “Buna şaşırmadım. Geldiğim günden beri Trabzonspor’da sürekli sorunlarla karşılaşıyorum” diyerek sanki sorumlu kulüpmüş gibi suçlamada bulundu. Hami Mandıralı’yla yola devam edilmesi gerektiğini düşünüyordum. Şimdi Halilhodzic tercihinin büyük bir hata olduğuna emin oldum. Kariyerinde çalıştırdığı en iyi takım, en kötü döneminde başına geçtiği PSG olan Halilhodzic’in sürekli Trabzonspor’u küçümsemesi kabul edilemez. Aynı şekilde başkanın bu konularda sessiz kalması da... Vahid hoca resmen kendini kovdurmaya çalışıyor! Merak ediyorum, acaba başkan da teknik direktörlük değişikliğiyle hata yaptığını düşünüyor mudur?

Maçtan dakikalar


15. dakikada Fatih Atik’in sağdan ortasında, ceza alanı içinde yükselen Salih Dursun’un kafa vuruşunda top yandan dışarı gitti.
27. dakikada Kalachev’in sağdan kullandığı köşe atışında, yakın mesafedeki Grigoryev kafayı vurdu. Kaleci Onur son anda çizgi üzerinden topu kurtardı.
32. dakikada ceza alanına sol çaprazdan sokulan Poloz arka direğe plase bir şut gönderdi. Onur’u geçen top yan direkten döndü. Başarılı kaleci bu pozisyon sonrası arkadaşlarına oldukça sinirlendi.
38. dakikada soldan ceza alanına giren Musa Nizam’ın pasında Deniz, müsait durumda çok kötü bir şutla topu dışarı gönderdi.
46. dakikada Fatih sağ kanattan ortaladı. Soner’in kafası az farkla yandan auta çıktı. 57. dakikada Poloz bir kez daha uzaktan kaleyi yokladı. Bu kez üst direğe takıldı.
59. dakikada Deniz Yılmaz’ın ceza alanı dışından şutunda kaleci Pletikosa gole izin vermedi. 89. dakikada Cardozo, ceza sahası içindeki Fatih Atik’e yolladı. Onun vuruşunu Pletikosa kurtardı.

Arda Erol / FANATİK

Haberin Devamı
YORUM YAZ