MENÜ

Aslan korkusu

Monaco'daki kura çekimi öncesinde Avrupa'nın dev ekiplerinin temsilcileri, Galatasaray konusundaki endişelerini gizlemediler.

Aslan korkusu

Son iki sezonki başarı

Galatasaray, UEFA Kupası’nı alıp, Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finale çıktığı 90’lı yılların sonu, 2000’li yılların başında korkulan bir takımdı. Ancak peş peşe gelen başarısız sonuçların ardından bu imajı ortadan kalktı. Kura çekimlerinde Aslan, ‘endişe duyulan takımlar’ listesinden çıktı. Ancak Devler Ligi’nde son iki sezonda elde edilen başarıyla bu görüntü değişti. İki sezon önce Schalke’yi saf dışı bırakıp, Real Madrid’i Arena’da yenen; geçtiğimiz sezon Juventus’a büyük bir şok yaşatan Galatasaray, yeniden Avrupa’nın önde gelen kulüplerinin çekindiği bir takım haline geldi. Bunu Monaco’daki son kura
çekiminde rahatlıkla gözlemlemek mümkündü.

Uluslararası yıldızlar

Sarı-Kırmızılı ekip, son dönemde Tomas Ujfalusi, Fernando Muslera, Felipe Melo, Wesley Sneijder ve Didier Drogba gibi Dünya çapındaki oyuncuları kadrosuna kattı. Bu transferler sadece saha içerisinde değil, kulübün imajına da büyük katkı sağladı. Şu anda özellikle Muslera, Melo ve Sneijder en çok konuşulan isimler arasında. Ayrıca Semih, Selçuk ve Burak gibi yerli futbolcular da Avrupalı devlerin yakından bildiği oyuncular haline geldiler. Bunun yanı sıra Fatih Terim, ardından Roberto Mancini ve son olarak Cesare Prandelli gibi isim yapmış teknik direktörlerle çalışılması da Sarı- Kırmızılılar’ın Dünya çapındaki imajını olumlu yönde etkiledi.

Arena cehennemi


Bayern Münih, Real Madrid ve Barcelona gibi en üst seviyede bulunan takımlarla onların sahasında oynamak her takım için zordur. Bir de müthiş taraftar desteği nedeniyle çekinilen deplasmanlar vardır. Avrupa’da bu deplasmanların başında şüphesiz Galatasaray geliyor. Ali Sami Yen’in ardından Türk Telekom Arena’yı da rakipler için cehenneme çeviren Sarı- Kırmızılı taraftarların son yıllardaki başarıda önemli pay sahibi olduğu bir gerçek. Müthiş tezahüratları ve görsel şovlarıyla Avrupa’nın bilinen taraftar grupları arasına girmeyi başardılar. Monaco’da bu konuda görüş bildiren hemen herkesin yorumu ortak: Galatasaray’ı İstanbul’da yenmek çok zor.

Mehmet Demircan

Haberin Devamı
YORUM YAZ