MENÜ

McLaren, Vettel ile Alonso'nun peşinde

McLaren, takımın Honda ile başlayacağı yeni dönem için Sebastian Vettel ya da Fernando Alonso'dan birisini kadrosuna katmak için son gücüyle çabalıyor.

McLaren, Vettel ile Alonso'nun peşinde

Takım yöneticileri Eric Boullier ve Ron Dennis, şu an bütün odak noktalarını, Formula 1'in bu en gözde iki pilotundan birisini mümkün olan en kısa sürede takıma katmaya çevirmiş durumdalar.

Her ne kadar Vettel'in Red Bull ile 2015 sonuna, Alonso'nun ise Ferrari ile 2016 sonuna kadar sözleşmeleri olsa da bu durum McLaren'i yolundan döndürebilmiş görünmüyor.

Her ne kadar takım pilot kadrosu konusunda önümüzdeki 3 ila 5 sene için kesin bir yapılanma istese de, bu iki pilot için gerekirse 2016, hatta 2017 sezonunun beklenebileceği ifade ediliyor.

Bu kararlılık McLaren'in pilot kadrosu planlarını kısa dönem için hemen sonuçlandırmasına ve gerekirse 2016 - 2017 sezonlarının beklenmesine neden olabilir.

McLaren'in Vettel ve Alonso'nun uzun vadedeki planlarını kesinleştirmesini bekliyor olması ise takımın halihazırdaki pilotları Magnussen ve Button'u beliirsizlik içinde tutuyor.

İngiliz Autosport'a konuşan Eric Boullier, takımın Vettel ve Alonso'yu takıma katmak için yapabileceği her şeyi yapmakta olduğunu ve iki pilottan kesin bir red alana kadar çabalarını sürdüreceğini de ifade etti.

"Gelecekteki stratejimize uygun herhangi bir pilot için mücadeleyi bırakmayacağım."
"Hala her şeyi yapıyoruz ve zamana ihtiyacımız var. Bir hata yapmak istemiyoruz. Tek kurşunumuz var ve bunu boşa harcamak istemeyiz."
"McLaren büyük bir takım, köklü bir geçmişe sahip ve olması gereken yere dönmesini istiyoruz."
"Bu yüzden doğru strateji için düşünecek zamana ihtiyacımız var ve zamanı geldiğinde bu stratejiye hayat vereceğiz."
Autosport ayrıca, Vettel ve Alonso'dan takıma yakın zamanda bir cevap geleceğini ve takımın gelecek sezonki planlarını Singapur GP'den önce belirleyeceğini de ifade etti.
Boullier 2015 pilot kadrolarını ne zaman belirleyecekleri konusunda bir tarih vermekten kaçınırken, bunun için kışı da beklemeyeceklerini ifade etmişti.
Fransız teknik adam bunun için birkaç hafta gerçektiğini de sözlerine ekledi.

(turkiyef1)

Haberin Devamı
YORUM YAZ