MENÜ

Kayıp büyük

Ekonomik anlamda zor bir dönemden geçen Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'ne katılabilseydi rahat bir nefes alacaktı. Ancak Arsenal'e 1-0 yenilerek elenen Kara Kartal, yaklaşık 15 milyon Euro'luk (42.5 milyon TL) gelirden de oldu.

Kayıp büyük

Bir yandan borçları ödemeye çalışan, diğer yandan yeni stadı yapıp transferlerle kadroyu güçlendirmeye çalışan Beşiktaş Yönetimi ekonomik anlamda zor bir dönemde. Tam da böyle bir ortamda Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalmak, sadece başarı ve prestij açısından değil, finansal anlamda da Siyah-Beyazlılar açısından son derece önemliydi. Arsenal karşısında ilk maçta ortaya konulan futbol ve alınan 0-0’lık sonuç umutları artırdı. Ancak dün akşam alınan 1-0’lık yenilgiyle Beşiktaş Devler Ligi’ne veda etti. Böylece önemli bir gelirden de oldu. Beşiktaş eğer gruplara kalabilseydi, 8.6 milyon Euro’yu kasasına koyacaktı. Ayrıca gruplarda alacağı galibiyet için 1 milyon Euro, beraberlik içinse 500 bin Euro kazanacaktı.

Haberin Devamı

Paralar yine Cim Bom’a

Yayın ve pazarlama gelirleri de eklendiğinde Siyan-Beyazlılar, Şampiyonlar Ligi sayesinde yaklaşık 15 milyon Euro’nun sahibi olacaktı. Devler Ligi sayesinde gelecek sponsorluk, forma satış ve stat gelirleri de cabası. Beşiktaş’ın elenmesi Galatasaray’a yaradı. Sarı-Kırmızılılar, son iki sezonda olduğu gibi bu sene de yine Türkiye’ye ayrılan yayın ve pazarlama gelirlerine tek başına sahip olacak. Galatasaray’ın geçtiğimiz sezon burada kasasına koyduğu para 6 milyon 750 bin Euro olmuştu. Bu sezon yayın ve pazarlama gelirlerinin daha da artması bekleniyor.

YORUM YAZ