MENÜ

Kartal'ın Londra'daki ilk yenilgisi

UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu rövanş maçında Arsenal'a 1-0 yenilen Beşiktaş, İngiltere'nin başkenti Londra'daki ilk mağlubiyetini aldı.

Kartal'ın Londra'daki ilk yenilgisi

Siyah-beyazlılar, Avrupa kupalarında bugüne dek Londra da yaptığı tek maçtan galibiyetle ayrıldı. Londra’da 2003’te Premier Lig’in güçlü ekiplerinden Chelsea ile UEFA Şampiyonlar Ligi grup maçında karşılaşan "Kara Kartallar", Sergen Yalçın’ın 2 golüyle sahadan 2-0 galip ayrıldı ve uzun bir aradan sonra rakibini evinde yenme başarısı gösterdi.

Haberin Devamı

Arsenal ile oynadığı ilk maçta berabere kalarak rakibinin eleme turlarındaki galibiyet serisine son veren siyah-beyazlı ekip, rövanş mücadelesinde Sanchez’in golüne engel olamadı ve ilk kez Londra’dan mağlubiyetle ayrıldı.

İngiltere’de berabere kalmadı

Beşiktaş, Avrupa kupalarında İngiltere’de bugüne dek 7 maça çıkarken, hiç beraberlik almadı. Oynadığı 7 maçın 2’sinde galip gelen siyah-beyazlılar, 5 kez de mağlup oldu.

"Kara Kartallar", Avrupa kupalarındaki en farklı yenilgileriyle de İngiltere’de tanıştı. Liverpool’a 8-0, Leeds United’a da 6-0 mağlup olan Beşiktaş, ayrıca Stoke City’ye 2-1, Aston Villa’ya da 3-1 yenildi.

Siyah-beyazlılar, İngiltere’de Chelsea’yi 2-0, Manchester United’ı da 1-0 mağlup etmeyi başardı.

Haberin Devamı

Bu sezon 4. maçında mağlup oldu

Avrupa kupalarında bu sezon oynadığı 3 maçta da yenilmeyen Beşiktaş’ın serisine Arsenal son verdi.

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Hollanda’nın Feyenoord takımını 2-1 ve 3-1 mağlup eden, play-off eleme turu ilk maçında da Arsenal ile golsüz berabere kalan "siyah-beyazlılar", rövanş mücadelesinde Londra ekibine 1-0 yenildi.

YORUM YAZ