MENÜ

Helal olsun size: 1-0

İstanbul'da gol sesi çıkmamış, ancak Beşiktaş sayısız fırsat harcayıp, işi Londra'ya bırakmıştı.

Helal olsun size: 1-0

Kartal’a fazla şans tanınmıyor, İngilizler kolay bir rövanş bekliyordu. Ta ki, ilk düdük çalana kadar. Siyah-Beyazlılar, ilk yarının son saniyelerinde olmayacak bir gol yedi ama 90 dakika boyunca hiç ezilmedi. Tersine, mükemmel mücadele etti, son 20 dakika ise Arsenal’i sahasına hapsetti. Olmadı, top çerçeveyi geçmedi. Beşiktaşlılar, Devler Ligi’ni kaçırdı, Avrupa Ligi’ne kaldı ama ortaya koyduğu futbolla Emirates’de ayakta alkışlandı.

Haberin Devamı

İstanbul’da sahayı Arsenal’a dar eden Kartal, Londra’da İngiliz temsilcisine zor anlar yaşattı. 60 bin taraftar önünde oynanan maçta Bilic’in ekibi müthiş mücadele ortaya koydu. İngilizler’in de ummadığı bir anda bulduğu ikram gol her şeyi alt üst etti. Hakemin de net penaltıyı çalmaması sonucu etkiledi. Ada temsilcisi evinde son yılların en zor Avrupa zaferini yaşadı. Cezalı Bilic tribünde, oyuncuları sahada ve milyonlar ekran başında giden tura kahroldu. Kupa 2’de yola devam edilecek olmak tek teselli oldu.

Büyük ikramiye

Beşiktaş, Emirates’te ayağını yere sağlam basarak çıktı. Siyah-Beyazlılar için ilk yarım saat maçın kırılma süresiydi. Karşılaşmanın taktiğinde; bu bölüm içinde, daha çok savunmada kalınacak, ardından karşı kale abluka altına alınacaktı!

Haberin Devamı

Nitekim de, Bilic’in taktiği aynen uygulandı. Arsenal maçın başında Wilshere ile net pozisyon bulduysa da, sonuca gidemedi. Kartal; her geçen dakika oyundan düşen rakibine yüklenmeye başladı. Demba Ba, Oğuzhan, Olcay, Veli ve Mustafa ile topu karşı kaleye taşıdı. Uzun süre topa sahip olup İngiliz devini sindirdi.

Hakem penaltıyı vermedi

Portekizli hakem Proença, Wilshere’nin ceza alanı içinde Motta’ya arkadan kontrolsüz yaptığı harekette penaltıyı çalmadı. Devrenin sonuna doğru yediği baskıdan bunalan Arsenal’de Wenger; bu yarının
beraberlik ile bitmesini dört gözle beklerken, büyük ikramiye kazandı! Olcay’ın kaptırdığı topta savunma üst üste hatalar zinciri oluşturdu. Son olarak topu önünde bulan Sanchez düzgün vuruşla topu Tolga’nın altından ağlara gönderdi: 1-0. Devrenin son saniyelerinde gelen bu beklenmedik gol yıkım oldu.

Londra’da ikinci yarı inanılmaz heyecan vardı. Gerçek final havası içinde oynanan maçta, Arsenal farkı artırmak, Kartal ise bir gol bulup turu kapmak için varını yoğunu ortaya koydu. İki takım da risk alıp gol atmak için açık futbolu tercih etti. Böyle olunca da, top iki kale arasında gidip geldi. Nefeslerin tutulduğu Emirates’te Gökhan’ın oyuna girmesi ile birlikte vites büyüten Beşiktaş, Ba’yı pozisyona sokmakta aynı üretkenliği gösteremedi. Özellikle sağ kanattan bindirmeler yapan temsilcimiz, kaptırdığı toplarda yediği kontrataklarda ise kalesinde tehlikeler yaşadı.

Haberin Devamı

Şampiyonlar Ligi’ne katılma şansını dramatik şekilde kaybeden Siyah-Beyazlılar; Avrupa macerasını UEFA’da grup maçlarında sürdürecek.

Orhan Yıldırım

YORUM YAZ