MENÜ

Hedef 10. şampiyonluk

Futbolculuk kariyeri boyunca 7, teknik direktörlük macerasında 2 şampiyonluk yaşayan Altıparmak, yönetimin mütevazı hedefleri arzuladığı sezonda Süper Lig hayali kuruyor: “Amacımız elbette ligde kalıcı olmak. Ancak teknik ekip ve futbolcular olarak önümüzdeki Balıkesir, Akhisar örneklerini görerek, Play-Off hatta şampiyonluk hedefi koyduk”

Hedef 10. şampiyonluk

- Geçen sezon onlarca final maçı yaparak PTT 1. Lig’e çıkmayı başardınız. Büyük yorgunluk ve mutluluk yaşadınız. Şimdi daha zor bir lig, daha zorlu rakipler var. Hazır mısınız?

- Yorgunluk tabii ki geçti. Mutluluk ise hayat boyu kalacak. Tek bir hedefimiz vardı: PTT 1. Lig’e yükselmek. Futbolun gerçeklerinin ise farkındayız. Futbolda dün yok. Mükemmel bir ekip birlikteliği, başkanımız ve yönetimimizin, teknik heyetimizin, futbolcularımızın müthiş özverisini, taraftarlarımızın son dakikaya kadar süren inancı bizi hedeflerimize taşıdı. Başlangıçta çok zorluklar çektik. Yönetim, teknik heyet ve futbolcular dışında çok az bir taraftar grubu bize inanıyordu. Kadromuz neredeyse tamamen yenilenmişti.

‘İlk şampiyonluğum Alanya’da’

- Alanyaspor’la yolunuz nasıl kesişti?

- Alanyaspor’un teklifini kabul etmemin en büyük sebebi Alanyaspor ile olan gönül bağım. 1989’da futbolcu olarak kariyerimin ilk şampiyonluğunu yaşadım. Orta saha oynarken 7 de gol atmıştım. İkincisi, eşimle burada tanıştım. Eşimin ailesi burada yaşıyor ve ben 25 senedir tatillerimin büyük çoğunluğunu Alanya’da geçirdim. Üçüncüsü, geçen sene kurulan yönetimin birçoğunun dostum, arkadaşım olması burayı tercih etme sebebimdir.

- Geçen sene kontrat imzalamanla bugüne kadar geçen süre içerisinde Alanyaspor’da neler değişti?

- Birincisi insanların bakış açısı değişti. İkincisi bizlere olan güven müthiş arttı. 17 iç saha maçında 15 galibiyetle rekorlar kırarak yenilmez armada olduk. 66 golle Alanya tarihinin en çok gol atan, en çok galibiyet alan takımı olarak tarihe geçtik. Alanya’daki birinci maçta 750 olan tribündeki taraftar sayımız, ligin son maçında tribündeki 12 bin taraftara yükselmişti. Bu rakamlar dahi Alanyaspor’un nereden nereye geldiğinin göstergesidir.
Kulüp binamız komple yenilendi. Balkonlar kaldırılıp, odalara katıldı. Odalar daha geniş ve futbolcunun daha rahat edeceği hale getirildi. Duvarından zeminine, yatacak yerinden soyunma odasına, lokantasına kadar her yer, her şey yenilendi. Kondisyon salonumuz yoktu, devre arasına kadar büyük çabayla kondisyon salonumuz yapıldı. 2 antrenman sahamız hem zemin olarak mükemmel hale getirildi, hem de ışıklandırılarak sıcakta antrenman yapma problemi halledilmiş oldu. Bu anlamda bu şartları bize sağlayan Hasan başkan ve yönetimimize sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.

‘Aslanlar gibi mücadele ederiz’

- Buraya kadar güzel. Ancak şimdi daha zor bir ligdesiniz. Başkan hedefi ligde kalıcı olmak, mümkünse Play-Off’u yakalamak olarak açıkladı. Siz ne hedefliyorsunuz?

- Başkanımız kurumsal olarak planladıklarını söylüyor. Elbette öncelik ligde kalıcı olmak. Ancak biz teknik ekip ve futbolcular olarak önümüzdeki Balıkesirspor, Akhisar Belediyespor gibi örnekleri görerek, Play-Off hatta şampiyonluğu hedef koyduk. Çünkü muhteşem bir arkadaşlık, takım birlikteliği, birbirine saygı var. Ekip ruhunu sahaya yansıtan bir takım görüntüsünü de hazırlık maçlarında verdik.

- Hazırlık maçlarında yendiğiniz takımlarla ligin ilk haftalarında oynayacaksınız. Fikstürü avantajlı
görüyor musunuz?

- Evet. Bu tür yarışlarda ilk 5-6 hafta çok önemlidir. İyi başlayan, zirvelerden kolay kolay kopmaz. Bu ligi çok iyi tanıyan bir teknik adam olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki; ilk haftalarda elde edilecek başarılar yönetim, teknik heyet, futbolcu ve taraftar grubunu tek yumruk yapar. Bu birlik beraberlik de ileri gitmemizi daha da kolaylaştırıyor.

Taraftarımız bilsin ki; bu ligde her maç zor. 1 puanın bile hayati önem taşıdığı ligde bizi maçın 90. dakikasına kadar aynı inançla desteklesinler. Bizim de sahada onların verdiği desteği boşa çıkartmamak adına aslanlar gibi mücadele eden bir takım görüntüsü vereceğimizi söyleyebilirim.

‘Tarihte ilkler unutulmaz’

- Manisaspor süper Lig deneyimi de olan güçlü bir ekip. İlk maçınız onlarla. Müsabakayla ilgili ne söyleyeceksiniz?

- Şunu belirtmek lazım; Manisaspor geçen seneki gücünde değil. Son zamanlarda yeni transferler yaptılar. N’Dduka gibi önemli bir futbolcunun yanında, Kızılyıldız’ın kaptanlığını da yapmış önemli bir oyuncuyla kadroyu zenginleştirdiler. Ancak bu oyuncular ne kadar hazır bilmiyoruz. Ama bu ligi çok iyi bilen, futbol kültürü olan bir takımla oynayacağız. Bizim için bu maçın şöyle bir önemi var. Tarihimizin ilk PTT ligi maçına çıkacağız ve tarihte ilkler hiç unutulmaz. İlk olduğu için ilk golün, ilk puanın, ilk galibiyetin ayrı önemi var.

‘13 yardımcım var!’

-Geçen seneden 13 oyuncu kadroda. Geçen seneye göre önemli bir avantaj olacak mı?

- Evet hem de büyük bir avantaj. Bizim prensiplerimizi, hangi düzende oynayacağımızı bilen, en önemlisi yeni gelen oyuncularla daha önceden beraber oynuyorlarmış gibi davranıp içine alan 13 kişilik grup, bizim en büyük yardımcımız. Yeni gelen oyuncuların adaptasyonu her zaman zordur. Bu anlamda Davraz ve Erzurum’da yaptığımız 2 kampta bunun büyük bölümünü hallettik. Bunda en büyük katkı da futbolcularımındır.

Haberin Devamı
YORUM YAZ