MENÜ

Bu tatlılar çok fit!

Ah şu tatlılar... Zamansız aklımıza takılan, irademizin en zor imtihanı... Ya vicdan meselesi ya da tatlarla amansız bir savaş sebebi... İşte bu duruma beslenme danışmanı Mehmet Ali Yılmaz, devrim niteliğinde bir yenilik getirdi. Kendi kalorisinden yarısına fit tatlı!

Bu tatlılar çok fit!

Evet ilk etapta insan inanamıyor. Yediklerine biraz dikkat eden biri, az çok yediği tatlının vücudunda nelere yol açtığını tahmin ediyordur. Beslenme uzmanı Mehmet Ali Yılmaz anlattıkça, 'bu nasıl bu kadar az kalorili olur?' sorusunu sürekli yeniliyorum. Kendisi de en doğal bir şekilde açıklıyor. Şunu söyleyebilirim ki günümüz insanı her ne kadar yediklerine dikkat etsene tatlı konusu nefsi fena halde zorlayan kısım... Hal böyle olunca, hepimiz ya vicdan çeken o ânı yaşıyoruz, ya da bir ân bile aklımızdan çıkaramadığımız nefsi zorluyoruz. Bu sebeple Mehmet Ali Yılmaz en büyük sorunumuzu çözmüş gibi görünüyor. Kimi sporcu ve ünlülere beslenme koçluğu yapan Yılmaz, aynı zamanda kendi hazırladığı eşsiz lezzetteki tatlıları da siparişle müşterilerine sunuyor. Tatlı yiyip tatlı konuştuğumuz o röportaj...

*Eski futbolcusunuz. Şimdi ise beslenme danışmanı olarak devam ediyorsunuz. Nasıl karar verdiniz?

Çocukluğumdan beri sporla haşır neşir bir insandım. Milli futbolcuydum. Yaptığım işten dolayı da okulumu spor akademisyenliğinden yana tercih ettim. Marmara üniversitesi besyo bölümünden mezun olduktan sonra beslenme bölümüyle ilgili bir çok projeye katıldım. Sporcuları besleme konusunda hevesliydim. Bu alanda ilerlemek istedim. Ve bütün işimi buna adadım.

*Neden fit yemek değil de fit tatlı?

Mutfak kavramı aslında oldukça geniş... Sporcularda bu durum oldukça kısıtlı. Örneğin sporcuların tatlı yiyememesi gibi bir durum söz konusu. Yemeği her ne kadar vücut tolere etse tatlı işleri değiştiriyor. Bu sebeple bilinen tatlıları şekersiz, unsuz bir şekilde lezzetini koruyarak yapmaya karar verdim.

*Nedir peki bu fit tatlı?

Örneğin 500-600 kalori olan tatlıyı 200-300 kaloriye kadar düşürüyoruz. Bütün tatlı reçeteleri, doğal yollarla düşürülerek yenilebilir hale getiriyoruz. Lezzet kimi zaman kendisinden bile daha da güzel olabiliyor.

*Ne zamandır yapıyorsunuz bu işi?

4 yıldır yapıyorum.

*Yurtdışında nasıl?

İlk başta yadırgandık. Mutfakta kullanılan fit malzemelere biraz uzağız. Kullandığım birçok malzemeyi yurtdışından temin ediyorum. Yurtdışında ise fit ürünler 15 yıldan daha uzun bir süredir satılıyor.

*Ürünlerinizi daha çok kimler tercih ediyor?

Sporcular başta geliyor. Oyuncu arkadaşlarım da sık sık temin ediyor. 7/24 telefonum onlara açık... En azından yedikleri konusunda da danışmanlık yapıyorum. İlerleyen zamanlar için çok daha genel kitleye ulaşacak projelerimiz var. Örneğin; hafta sonları interaktif bir alanla bilgi paylaşımlarında bulunabileceğim bir alan oluşturmaya çalışıyorum. Bu işin ilgilileriyle ilgili hafta sonu vakit geçirebileceğimiz bir ortam çalışmalarımız başlayacak.

*Bu tatlıları kim yapıyor peki? Siz mi giriyorsunuz mutfağa?


Mutfakta olan benim. Hazırlanan programın tarifleriyle tek tek yakından ilgileniyorum. Hazırladığım ürünleri önce ben tadıyorum. Gerçekten beğeniyorsam insanlara o zaman sunuyorum.

*İnsanlar yedikleri tatlıların kalorilerini öğrendikten sonra nasıl tepki veriyorlar?

Kadınların ilgisi yadsınamayacak kadar çok. Fit ürünleri, normal üründen daha lezzetli bulup tarif isteyenler kadar yedikten sonra kalorisine inanamayanlar da oldukça fazla...

*Bu ürünleri nerelerde bulmak mümkün?

Bağdat caddesinde çalıştığım bir kaç yer var. Ama daha çok ürünleri Çengelköy'deki Boon Cafe'de bulabilirsiniz. Kişisel web sitemden de sipariş alabiliyoruz. Sosyal medyadan da taleplere cevap veriyoruz.

*Hedeflenen kitle sporcular ve oyuncular olunca akla şu soru geliyor; pahalı mı bu ürünler?

İçinde sağlık barındıran şeylere ulaşmak zor olmamalı. Sadece para kazanmaya yönelik bir iş yapmıyorum. İşimizin hakkını kazanmaktan yanayım.

"İşimiz sadece fit tatlılar. Ben diyet ürün yapmıyorum. Diyet ürünlere de karşıyım. Doğal olan, doğanın bize verdiklerinden yola çıkarak, doğru malzemeyi kullanarak ürünler hazırlıyorum."

"Yurtdışında bu işi çok iyi yapanlar var. Dünyanın en iyi şeflerini takip ediyorum. Onları kendi tatlarımızla harmanlamaya çalışıyorum."

Deniz Satar







Haberin Devamı
YORUM YAZ